TOP
Vi smider ikke ting ud

Vi smider ikke ting ud, andre kan få glæde af

”Hvis man giver en buket blomster, kan man lige så godt tage en vase med”

Karsten og Lis Andersen, pensionister (på billedet øverst i artiklen)

– Vi synes, genbrug er en god idé, og vi går da også af og til ind i en genbrugsbutik for at kigge. Vi giver også til genbrug; både til tøjcontainere, Røde Kors-butikker og Kirkens Korshær. Det er ikke så tit, vi smider ting i skraldespanden, som godt kan bruges.

Karsten: Jeg fandt engang en arkitektlampe i Ullerslev, som jeg er glad for. Og ellers kan det være, man lige falder over en flot vase. Hvis man giver en buket blomster, kan man lige så godt tage en vase med.

Lis: Vi går ikke efter noget specifikt; der er fyldt i skabe og skuffer.

 

Vi smider ikke ting ud

 

Freja Pedersen, 16 år

– Jeg synes, genbrug er godt, og jeg benytter mig meget af det. Jeg har arbejdet i genbrugshallerne i Odense, og jeg har både en masse ting og tøj, som er genbrug.

– Jeg både køber og sælger selv. Jeg kunne aldrig finde på at smide noget ud, hvis andre kan få glæde af det. Jeg bruger onlinetjenester, som fx. Tradono og Facebook til mine køb og salg. Det er nemt tilgængeligt.

– Jeg har et spejl på mit værelse, der er rigtig flot, som jeg fik for bare 50 kroner. Og så har jeg en kiste, jeg fik gratis, som jeg også er rigtig glad for.

Consent preferences