TOP
drone

Værktøj til livet på landet

Livet på landet og driften af forskellige typer landbrug kan kræve en hel del forskelligt værktøj til de mange typer af opgaver, der er en del af hverdagen, eller som pludselig kan opstå. Værktøj til landbruget kan dække over sikkerhedsudstyr, elværktøj, dykpumper, skæreskiver og klassisk værktøj såsom sav, hammer, boremaskine osv.

 

Man kan også fremhæve en mere avanceret form for ”værktøj”, som bliver nævnt i flere sammenhænge, når man taler om landbrugsdrift nu og i stigende grad i fremtiden. Det er nemlig dronen, der kan bruges til dataindsamling om afgrøder og andre former for inspektioner ovenfra.

I denne lille artikel kan du derfor læse mere om det vigtigste af alt værktøj at have ved hånden til forskellige situationer i det moderne liv på landet. Overvejer du, om noget af værktøjet kan købes brugt, kan der nemlig være rig mulighed for at lave nogle gode besparelser, når du ikke skal købe alting nyt.

 

Renovering af landejendom

Måske er du én af de mange danskere, der i disse år har leget med idéen om at flytte fra storbyens trængsel og alarm og ud til et roligere liv på landet. Der kan ofte være et mindre eller større renoveringsprojekt involveret i den beslutning, da mange af de gode tilbud på gamle landejendomme kræver en kærlig hånd, førend man flytter ind til et mere moderne liv på landet.

I den forbindelse vil det være værktøj såsom en højtryksspuler til at klare fx vandskuring af ydermure, tapetafdampningsmaskine til væggene indenfor, en slagboremaskine til at bore i murstensvægge, varmluftpistol til at fjerne maling og mange lignende redskaber og maskiner, der kan bo i redskabsskuret eller carporten.

 

Den basale værktøjskasse

Når du bor på landet, må du også være forberedt på uventede opgaver eller situationer, hvor det kræver en god basal værktøjskasse at kunne løse udfordringen. Det gælder eksempelvis skrue- og boremaskiner, stik- og rundsave, hammere, koben og fræsere. Disse typer værktøj – og gerne flere forskellige typer af hver – klæder dig godt på til at kunne reparere eller fikse, hvad der måtte have behov for det.

Et godt tip er, at der er rigtig meget godt brugt værktøj at finde, og du kan derfor også hurtigere udbygge din værktøjskasse, end hvis du skal købe det hele fra nyt.

 

Det mere avancerede værktøj

Hvis du er velbevandret i den daglige drift, som kommer med livet på landet, og du er vant til at tackle større værktøjsopgaver, så skal du måske til at se dig om efter det mere avancerede værktøj, som kan hjælpe dig i hverdagen eller i særlige situationer.

Her kan man fx nævne et svejseværk eller en flishugger, som vil udføre mange opgaver langt mere effektivt. Med et svejseværk kan du selv svejse metaldele sammen til det, du skal bruge til at reparere eksempelvis maskiner, og med flishuggeren bliver dit træ automatisk og lynhurtigt omdannet til brugbar flis. Måske du også har brug for stillads.

Det kan også være, at en metaldrejebænk står højt på ønskesedlen, fordi du kan løse helt nye opgaver og komme til at lege med metallet på nye måder og forme de dele, du har brug for til en given reparation eller situation. Når først man har muligheden for selv at tilpasse eller udforme de dele, man mangler, bliver mange arbejds- og reparationsopgaver langt lettere, end hvis man skal vente på at købe reservedele hjem.
Consent preferences