TOP
Campingvogn

Værd at vide, når du køber en brugt campingvogn

Campingferie er noget, der aldrig går af mode. Der er noget helt særligt ved at tage den lille campingvogn med på tur, og besøge campingpladser overalt i landet – eller endda i udlandet. Netop dét, at man kan køre fra campingplads til campingplads, er en stor fordel. Det giver dig nemlig mulighed for at få en masse forskellige oplevelser på én og samme ferie. Det kan eksempelvis være, at halvdelen af ferien skal bruges på børnevenlige campingpladser, mens den anden halvdel skal bruges tæt på hav og natur.

Skal du finde en brugt campingvogn til salg, men er usikker på, hvad du skal kigge efter? Vi giver dig her en masse god viden, så du bliver guidet med sikker hånd, når du skal finde din nye, brugte campingvogn. Der er nemlig mange fordele ved at købe en brugt campingvogn – blandt andet, at den er langt billigere end en helt ny. Derfor kan det, hvis du ikke bruger din campingvogn så ofte, være en god idé at købe en brugt i stedet for at investere i en helt ny.

Inden du begynder at kigge efter brugte campingvogne til salg, er der nogle ting, som du skal være opmærksom på – i hvert fald hvis du gerne vil undgå at blive snydt – det kan jo desværre ske for selv den bedste. Derfor er det en rigtig god idé at være meget opmærksom, når du køber din campingvogn brugt, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser, når du første gang tager den i brug på ferien.

I denne artikel fortæller vi dig, hvad du især skal være opmærksom på, når du køber en campingvogn brugt. For eksempel skal du altid dobbelttjekke hele vognen, inden du køber den, og du skal også være opmærksom på reklamationsretten alt efter, om du køber din brugte campingvogn af en privatperson eller hos en forhandler.

 

Tjek gerne hele campingvognen to gange

Selvfølgelig er det aldrig en god idé at købe ting i blinde ligegyldigt, hvad det er, du køber, men når du finder en brugt campingvogn til salg, er det især vigtigt at tjekke hele vognen to gange. Hellere én gang for meget, end én gang for lidt.


Tjek for synlige skader og tidligere reparationer
Her skal du først og fremmest tjekke for alle synlige skader, og hvis der er nogle skader, skal du naturligvis spørge sælgeren – privatperson eller forhandler – hvad skaderne betyder for tilstanden på campingvognen. Hvis det blot er mindre skønhedsfejl, er det naturligvis en smagssag, men det er en rigtig god idé at kende til den brugte campingvogn, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser. Det er også en god idé at spørge ind til, om der har været tidligere reparationer på campingvognen. Er den tidligere blevet repareret, så vær særlig opmærksom ved de tidligere reparationer.


Tjek for fugtskader

En anden ting, som du også bør være opmærksom på, er fugt. Hvis der er fugtskader på campingvognen, kan det i fremtiden efterlade store skader, der kan være svære at rette op på. Derfor er det bedst at behandle fugtskader, så snart de opstår. Hvis din campingvogn har fugtskader eller blot viser tegn på det, skal du huske, at det altid er en mulighed for dig at forhandle om prisen.

Sørg for at alle funktioner er brugbare, og tjek vognens servicebog.

Til sidst bør du også tjekke, at alle campingvognens funktioner virker. Det nytter ikke noget at købe en brugt campingvogn, hvor kun halvdelen af alle funktionerne virker. Hvis der medfølger campingudstyr, skal du også tjekke, at det hele er der. Derudover skal du også tjekke campingvognens servicebog. Her kan du se, hvornår den brugte campingvogn sidst har været til service.

 

Reklamationsret med henblik på fejl og mangler

Reklamationsret er også noget, som du som køber skal være opmærksom på, når du køber en brugt campingvogn. Hvis du køber din nye campingvogn brugt, kommer hjem med den og opdager eventuelle fejl og mangler, som du ikke så, da du købte den, kan du bruge din reklamationsret som køber – i hvert fald, hvis du køber en brugt campingvogn hos en forhandler. Hvis en brugt campingvogn er købt hos en privatperson, gælder der andre regler.


Du har købt en brugt campingvogn hos en forhandler

Hvis du køber en brugt campingvogn ved en forhandler, gælder købeloven og det betyder, at din reklamationsret er ufravigelig – også selvom der står, at campingvognen for eksempel er købt som ”beset” på din slutseddel.

Reklamationsret betyder i bund og grund, at du som køber har ret til at klage over fejl og mangler ved dit køb.


Du har købt en brugt campingvogn hos en privatperson

Hvis du køber en brugt campingvogn af en privatperson, gælder der lidt andre regler. Blandt andet er køberens reklamationsret ikke længere ufravigelig. Det betyder, at hvis du finder fejl og mangler på din nye campingvogn, er det ikke sælgerens ansvar, da reklamationsretten kan fraskrives, hvis sælgeren skriver ”købt som beset” på slutsedlen.

Derfor kan du heller ikke klage, selvom du måske finder fejl på den brugte campingvogn – kun hvis du på en eller anden måde kan bevise, at sælgeren måtte have kendt til de pågældende fejl, da personen solgte dig vognen.

Køber du en brugt campingvogn af en privatperson, er det altså utroligt vigtigt, at du tjekker campingvognen for alle fejl og mangler, inden du slår til. På den måde er du på den sikre side og ender ikke i en situation, hvor du står med en ødelagt campingvogn, som du ikke kan bruge, samt en masse spildte penge.

Hvis sælgeren ikke skriver, at campingvognen er købt ”som beset” på slutsedlen, har du som køber to års reklamationsret.

 

Spørg altid ind til restgæld på en brugt campingvogn

Hvis du køber en brugt campingvogn, kan der i visse tilfælde være en restgæld – hvis du da køber vognen af en privatperson. Hvis der er restgæld, er det noget, som du bliver nødt til at forholde dig til, og derfor bør du også spørge ind til dette.

Når der er restgæld på en brugt campingvogn, betyder det, at der tidligere har været optaget et lån med sikkerhed i campingvognen. Når du køber en brugt campingvogn, skal denne restgæld derfor slettes, og det er meget vigtigt, at det bliver gjort, inden du betaler og kører hjem med vognen. Det er op til sælgeren, altså campingvognens tidligere ejer, at indfri denne restgæld.

Når det er gjort, er det vigtigt, at du kan dokumentere for, at restgælden er indfriet. Ellers er det dig, der i sidste ende kommer til at hænge på restgælden, og så kan det at købe en brugt campingvogn pludselig blive en dyr fornøjelse.

 

Sørg for at få et professionelt tjek

Når du endelig har købt den brugte campingvogn fra dine drømme, er det en god idé lige at få den tjekket på et værksted for at se, om alt nu er, som det skal være. Her snakker vi dæk, lys, gasanlæg, bremser med mere, så du er garanteret, at den kører sikkert. Du kan også få din brugte campingvogn tjekket hos testcentre for campingvogne.

Med en professionel test får du tjekke alt det, som du ikke selv kan tjekke – og alt det, som der ofte skal et professionelt øje til at se. De vil nemlig også tjekke for eventuelle skader – især fugtskader – som du eller sælgeren kan have overset.

 

En overordnet huskeliste til køb af brugt campingvogn

Nedenunder har vi samlet nogle af de vigtigste huskeregler, som du skal tjekke, inden du kører dankortet igennem automaten hos sælgeren. Huskereglerne er følgende:

– Tjek modelårgangen på campingvognen, samt campingvognens indregistreringsdato. Modelåret på campingvognen er det gældende årstal på din slutseddel efter køb.
– Tjek campingvognens servicebeviser. Her skal du især være opmærksom på eventuelle fugtskader og tjekke op på, hvornår vognen sidst var til serviceeftersyn.
– Tjek campingvognens lastevne – og tjek, at din bil kan trække campingvognens vægt.
– Tjek om campingvognen har restgæld eller tinglyst pant. Dette kan du gøre gennem Bilbogen.
– Tjek tætheden af campingvognen. Det vil sige, at du skal tjekke campingvognens karosseri – altså alle de ydre dele på campingvognen.
– Tjek campingvognens dæk, og se om de har unormalt slid, og om vægten på alle fire dæk er afbalanceret.
– Tjek tidligere reparationer af vognens skader, og spørg også gerne ind til, hvor meget campingvognen er blevet brugt og til hvad.
– Tjek campingvognens fortelt, hvis der hører et med.

– Tjek resterende campingudstyr, som der eventuelt måtte følge med campingvognen. Tjek for eksempel at alle dele af forteltet er der, eller at der ikke mangler gasflasker.

Husk altid at lave gode og klare aftaler med din forhandler eller den privatperson, som du køber din brugte campingvogn af – gerne skriftlige, da det giver dig beviser, hvis der skulle opstå eventuelle problemer. Det er også en meget fornuftig idé altid at aftale, hvordan du betaler for campingvognen.

Når du har gennemgået denne liste og fulgt de ovenstående råd, bør du være godt klædt på til at købe en ny, brugt campingvogn til salg – det kunne eventuelt være her på GulogGratis. Vi har masser af forskellige campingvogne til forskellige priser, der både sælges af privatpersoner og forhandlere, så det burde være en mulighed at finde en brugt og billig campingvogn, der falder i din smag.

Hvis du ikke er helt sikker på, at en campingvogn er det rette valg for dig, kan du også kigge nærmere på udvalget af camplet eller brugte autocampere til salg. Det handler nemlig om at finde lige netop den løsning, der fungerer bedst for dig og din familie.

Held og lykke med at finde din nye, brugte campingvogn – god købelyst!
Consent preferences