TOP
Bring er nyt medlem af Pakkepostfamilien

Undgå smittespredning – send med Pakkepost

Der er ingen tvivl om, at hele vores samfund og hverdagsstruktur er ændret i disse dage. Skoler og uddannelsesinstitutioner er lukkede, mange har etableret hjemmekontor og vi skal alle vise hensyn, når vi bevæger os i det offentlige rum. Anbefalingen er derfor, at man så vidt det er muligt undgår at mødes fysisk, når man køber/sælger sine ting.

Det er ikke alle erhvervsgrupper, som har mulighed for at arbejde hjemme; heriblandt er fragtmændene, som sørger for at levere mad og andre varer til forbrugerne. Det betyder bl.a. at du stadig kan købe eller sælge ting på GulogGratis.dk, som kan sendes til køber med en af vores fire leverandører. Nedenfor kan du læse nærmere om, hvordan de forskellige leverandører forholder sig til samfundssituationen.

Fragtfirmaerne og COVID-19

GLS

GLS har indført en række foranstaltninger for at gøre deres til, at der bliver minimal smittespredning, samt fortsat levering af pakker. De har sendt omtrent halvdelen af deres medarbejdere hjem, hvor de udfører deres arbejdsopgaver fra hjemmekontoret. Mødeaktiviteten er udskudt, så der hverken bliver afholdt interne eller eksterne møder med fysisk tilstedeværelse. Der er desuden lukket for ekstern adgang til depoter m.m.

Der sker stadig levering af pakker, hvor du midlertidigt kan give fuldmagt til, at pakker kan leveres uden kvittering, så der opretholdes afstand mellem mennesker. Fuldmagten kan du udfylde her.

Hvis din pakke leveres til en pakkeshop, så er bliver der også taget forholdsregler der. Du opfordres til at afhente dine pakker på mindre belastede tidspunkter og desuden holde afstand til andre – fuldstændigt, som når du f.eks. er ude og handle i disse dage. Der foretages yderligere rengøring af scannere m.m., men du bør alligevel afspritte og/eller vaske hænder både før og efter.

Postnord

Postnord opretholder så vidt muligt den almindelige postomdeling i Danmark, hvilket gælder både breve og pakker. Når Postnords bude leverer dine pakker, så kan buddet selv underskrive med en særlig COVID19 underskrift, så I undgår fysisk kontakt. Du kan desuden udfylde en engangsfuldmagt, som du kan hænge på din dør, som giver tilladelse til, at pakken stilles foran din dør eller et andet sted på adressen. Pakker leveres stadig til pakkeshops, hvor du bør afspritte og/eller vaske hænder både før og efter, samt undgå tæt kontakt med andre mennesker.

Post til udlandet

Da en stor del af de internationale flyvninger er aflyst, så påvirker det selvfølgelig også den internationale post. Der er enkelte lande, som du stadig kan sende post til fra Danmark. Det gælder følgende lande:

  • Alle EU-lande, Australien, Canada, Island, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Liechtenstein, Norge, Rusland, Schweiz, Storbritannien, USA. Desuden opretholdes postleveringen til Grønland og Færøerne.

Det betyder, at du hverken kan sende post til eller modtage fra lande, som ikke er omfattet af ovenstående liste. Leveringstiden vil også være længere, da der bliver i stedet bliver fragtet med skib og lastbil.

 

Undgå smittespredning

Husk, at det ikke er nødvendigt med en printer, hvis du sender med dao.

 

dao

Når du vælger hjemmelevering med dao, så bliver din pakke typisk leveret inden kl. 7, hvor den afleveres i din postkasse eller foran din dør. Denne service gælder for pakker op til 3 kg.
I det forløb som strækker sig fra, at dao modtager din pakke og til de leverer den, har de indført en række tiltag. Normalt, så vil chaufføren hjælpe med at læsse pakken/pakkerne på bilen, men det gør de ikke pt. I stedet bakker de til døren, hvor forsendelserne læsses direkte på bilen. Samme fremgangsmåde er tilfældet, når pakkerne ankommer til daos sorteringscentre. Der er ganske få manuelle steps i pakkehåndteringen – et af disse er, når pakkerne skal scannes, hvor de manuelt vendes, så stregkoden kan scannes. Her står medarbejderne med min. 2 meters afstand. Inden forsendelsen overgår til det enkelte bud, bliver de sorteret, så der ikke er kontakt mellem mennesker. Når du afhenter din pakke i en pakkeshop, så er der hos dao en fem-cifret kode, som pakkeshoppen skal indtaste. Det betyder, at der ikke er fysisk kontakt mellem dig og den ansatte i pakkeshoppen.
dao har lavet en video om forløbet, som du kan se her.

Bring

Bring har, som mange andre, indført en række foranstaltninger i kampen mod smittespredning. Så mange som muligt passer deres arbejde hjemmefra, og ikke-forretningskritiske aftaler er aflyst for nuværende. De mere presserende ting bliver afviklet virtuelt. På de fysiske lokationer (terminaler, postmodtagelser m.m.) er der iværksat ekstra rengøring. Herudover, så fortsætter Brings normale drift, så folk stadig kan sende og modtage pakker.

Når du skal afhente – eller indlevere – din Bring-pakke, så skal du selvfølge overholde de hygiejneregler, som myndighederne har udstedt.

Send dine pakker nemt og sikkert med Pakkepost – du kan købe din label lige her. Gør det med omtanke for dine medmennesker, så vi alle fortsat gør vores til, at smittespredningen mindskes.

Consent preferences