TOP
Tv-vært købte falske flybilletter

Tv-vært købte falske flybilletter

Tv-værten Christian Bækgaard blev narret af en god bekendt til at købe flybilletter, der ikke eksisterede. Til gengæld har han gjort gode ejendomshandler.

De bedste handler, jeg nogensinde har gjort, har været ejendomshandler, uanset om det handler om den bedste økonomiske handel eller den, der har gjort mig gladest.

Det fotæller tv-værten Christian Bækgaard til www.GulogGratis.dk.

Min kone og jeg har lige købt et sommerhus i det, jeg synes, er Danmarks bedste sommerhusområde, Ordrup ved Odsherred, og det er fuldstændig fantastisk, fordi det giver en helt ny dimension til mit og min families liv at kunne side der og lave pandekager over et bål.

Men den økonomisk bedste handel, jeg nogensinde har lavet, var da vi købte en lejlighed på Østerbro, der måske var en lidt risikabel handel, da vi købte den tilbage i januar 2012, men priserne er kun gået en vej siden, og den er væsentlig mere værd nu, end da vi købte den.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg, da jeg handlede med, hvad jeg troede var en god bekendt sidste år.

Han er pilot og bor ude i Østen, men hver gang han var i landet sås vi. Han fortalte, at han kunne skaffe mig nogle billige flybilletter til min kone og jeg.

Så jeg planlagde en rundrejse i de arabiske lande, hvor vi selv kunne bestemme afgangstider, og hvor der slet ikke var grænser for, hvad der kunne lade sig gøre, og jeg overførte så 8.000 kroner til ham, som han skulle købe billetterne for.

Og siden har jeg ikke hørt fra ham. Så jeg troede, jeg gjorde en fantastisk god handel, men det blev i stedet nogle dyre lærepenge for at lære min bekendte rigtigt at kende – selvom jeg jo troede, jeg kendte ham.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, burde alarmklokkerne måske have ringet, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at nogen, jeg kendte, kunne finde på at opføre sig så usselt. Og jeg havde jo nået at fortælle min kone, at nu skulle vi ud på den helt store tur, og det skulle blive noget så fantastisk, og så brændte jeg bare en god bid af feriebudgettet af på ingenting, så nu må vi i stedet bruge sommerferien i Ordrup på “Den blå ged” – det lokale ishus.

Jeg har siden hørt, at jeg ikke er den første, han har gjort det med. Men jeg har stadig svært ved at forstå, at han for 8.000 kroner ville opgive vores venskab.

Det bedste råd, jeg gerne vil give videre, må være, at man skal bruge sin sunde fornuft. Det kan lyde banalt, men havde jeg gjort det, havde jeg måske nok holdt en kende igen, inden jeg havde givet 8.000 kroner ud til falske flybilletter, for hvis noget virker for godt til at være sandt, så er det det måske ikke nødvendigvis, men det er nok værd at undersøge, om det er det, før man punger ud.

Consent preferences