TOP
camper van

Tag på sommerferie i en Camper Van

I dag vælger mange danskere at sætte deres campingvogn til salg og i stedet få ferieboligen på fire hjul. Selvom der er gode muligheder for at finde en brugt autocamper, er det ikke den eneste rullende feriebolig, der er populær: Den populære Camper Van er nemlig kommet tilbage på markedet.

Sommeren 2020, eller faktisk næsten hele 2020, blev markant anderledes end forventet. Det betød, at mange holdt sommerferie hjemme i Danmark, hvilket bød på andre ferieformer, end en sædvanlig sommerferie bød på. Det er her Camper Van’en kommer ind i billedet for, hvad er bedre end at kunne pakke sin Camper Van og bare rulle afsted på eventyr? Her får du den perfekte kombination af funktionalitet, hygge og fleksibilitet på din ferie. Du kan nemlig besøge alle de campingpladser, du gerne vil.

Lige her kan du læse meget mere om, hvad en Camper Van er, og hvordan du kan gøre drøm til virkelig. Der er nemlig flere forskellige muligheder, hvis du hellere vil investere i en brugt Camper Van end en brugt campingvogn.

 

Hvad er en Camper Van?

Når det kommer til ferieboliger på fire hjul, er der mange forskellige typer og det kan ofte være svært at kende forskel på, hvad en autocamper er, og hvad en Camper Van er. Men når det kommer til forskellene, er der alligevel nogle afgørende elementer:

En Camper Van er det, som vi i gamle dage kendte som et folkevognsrugbrød. Men tiden har sørget for en hurtig udvikling, og i dag finder du det i mange nyfortolkninger. En Camper Van består typisk af en større van, der på nogle modeller er udstyret med en pop top, der sidder i bilens tag. Her er det muligt at skubbe den øverste del op og på den måde hæve det op. Det kan enten være for at få en bedre ståhøjde eller ekstra sovepladser.

Samtidig er der forskel på de krav, der bliver stillet til enten en autocamper eller Camper Van. Ofte skal en autocamper, ifølge lovgivningen, have mindst fire sovepladser, og det er ikke tilfældet med en Camper Van.

 

Hvilke fordele er der ved en Camper Van i forhold til en campingvogn og autocamper?

Når det kommer til, hvorfor en Camper Van er en fordel, er der flere forskellige argumenter at tage fat i. Først og fremmest er selve størrelsen på en Camper Van fordelagtig for mange. For selvom du kan finde en mindre, brugt autocamper, vil den typisk være langt større end en Camper Van. Dermed er det lettere at komme omkring i en Camper Van, og den er også nemmere at opbevare i løbet af vinteren.

Samtidig kan en Camper Van bruges som personbil. Her er der tale om en bil, der er på størrelse med den klassiske varevogn, og dermed kan den bruges til flere forskellige formål. Du bliver også begrænset i forhold til, hvor meget campingudstyr du kan have med, og det giver dig mulighed for en ferie, hvor der kun er plads til det allervigtigste.

Rent miljømæssigt, kan det også være en fordel at vælge en Camper Van. Her kører du typisk flere kilometer på literen, og det giver altså overskud på kontoen.

I forhold til en brugt campingvogn er en Camper Van langt nemmere at komme rundt med. Selvom du vælger en lille campingvogn, skal den stadigvæk transporteres via et anhængertræk, der kan gøre kørslen lidt mere udfordrende.

 

Forskellige modeller, du kan gå på jagt efter

På et marked, hvor efterspørgslen på en Camper Van er steget markant, er der også kommet mange flere modeller til. Vi har selvfølgelig udvalgt nogle af de bedste og mest populære modeller til dig.


VW California

I mere end 30 år har verden kendt til VW California, som er en særdeles populær model, der hvert eneste år bliver fornyet. Her får du en camper, der kan bruges til både hverdag og til ferien, og i de nyere modeller er der virkelig tænkt over komforten.

Der er typisk fire siddepladser i denne camper, og i de nyeste modeller har du mulighed for blandt andet at dreje forsæderne, så du kan spise med ved middagsbordet. Og der er ingen tvivl om, at VW California er en model, der altid vil være en favorit.

Find en brugt VW California på GulogGratis.dk


Mercedes Marco Polo
Du finder også en fantastisk Camper Van fra Mercedes, hvor de i år har lanceret en helt ny model. Her får du en Camper Van med ekstraudstyr såsom adaptiv fartpilot, elektrisk hævetag, oliefyr og bakkamera. Det giver dig den bedst mulige køreoplevelse og komfort, hvor særligt hævetaget giver dig mere plads, da du her får to ekstra sovepladser.


Carado Camper Van CV 640
Kigger vi på en lidt større model, der nærmer sig en autocamper, men som har kvaliteterne fra en Camper Van, leverer Carado en god model. Her får du en camper med indbyggede sovepladser i bagenden. Du får også et lille badeværelse, og så har du stadigvæk de velkendte bagdøre, som du kan slå op, så du kan nyde udsigten over dagens campingplads.

 

Find en brugt Camper Van til din ferie

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er nogen helt billig fornøjelse at investere i en ny Camper Van. Men heldigvis, ligesom det er tilfældet med en brugt campingvogn, kan du også finde en brugt camper. Der er nemlig mange danskere, der vælger at sælge både gamle og nye modeller. Her er det godt at overveje et par ting:

– Hvor mange kilometer har den kørt?
– Hvornår er den sidst blevet synet?
– Hvordan er standen på den?
– Hvilke erfaringer har andre købere haft med den samme model?

– Hvor meget ekstraudstyr får du?

Ved at overveje disse spørgsmål kan du nemlig meget nemmere finde ud af, om du har fundet den helt rigtige camper for dig. Jo ældre en model, der er tale om, desto mere skal du forvente at gå på kompromis med komforten. Til gengæld er der både charme og solidt håndværk i de ældre modeller, og ligesom med brugte campingvogne af ældre dato, er det også blevet moderne at finde en gammel Camper Van til ferien.

Hvis du leder efter en rigtig retrocamper, så er en VW T2 – det klassiske folkevognsrugbrød – en mulighed

 

Lej din Camper Van til ferien

Hvis du vil prøve kræfter med en Camper Van for at se, om det er noget for dig, eller måske bare vil prøve det en enkelt sommer, kan du også slippe helt for at købe din egen. I takt med at mange prioriterer denne ferieform, finder du mange forskellige selskaber, der udlejer Camper Vans. Når du vælger at leje, skal du orientere dig om, hvor mange kilometer du har med i prisen. Nogle steder kan det nemlig blive en dyrere fornøjelse, hvis du kører for mange kilometer.


Lej i Tyskland og spar penge
Vælger du at tage bilen over den dansk/tyske grænse, kan der være penge at spare. Her får du lejen en del billigere end herhjemme, og det kan give dig en camper-ferie på budget. Dog skal du huske at medregne kørsel frem og tilbage samt eventuel parkering, hvis du vil undersøge om det kan betale sig for dig.

 

Gode råd: Her er, hvad du skal gøre inden sommerferien i en Camper Van

Ligesom med mange andre ferieformer, er der også en række ting, du bør gøre, inden du tager afsted på sommerferien i din Camper Van. Vi har selvfølgelig gjort det lidt nemmere for dig, for lige her fortæller vi dig mere om, hvad du skal gøre inden ferien.


Skal du eje eller leje?

Som vi allerede har nævnt, har du mulighed for enten at købe eller leje din feriebolig på fire hjul. Er det første gang, du skal på ferie i en Camper Van, bør du altid overveje at leje. Det kan blot være en smuttur rundt i Danmark, hvis du ikke er så meget for idéen om at leje. Men det vil give dig en god fornemmelse for, om det er noget for dig.

Er du til gengæld helt vild med denne ferieform, er det langt bedre at købe en brugt Camper Van. Har du allerede prøvet kræfter med en lille campingvogn eller autocamper, kan du være sikker på, at en camper er noget for dig.


Køb campingudstyret i forvejen
Til alle campingformer hører forskellige former for udstyr, der er nødvendige for dig. Det kan være et par udendørsstole, køkkengrej eller ekstra afstivning til din markise. Du bør også sørge for at have udstyr med til din camper, hvis noget skulle gå galt.


Får styr på dine forsikringer
I forbindelse med en campingferie i en camper, kan der sommetider være brug for lidt ekstra forsikringer. Det gælder eksempelvis en vejforsikring, så du er sikret på landevejene. Ved at sikre dig dette, kan du få gratis vejhjælp, hvis du får brug for det – det er penge, som i sidste ende kan være givet godt ud.

Find din nye Camper Van, og få en uforglemmelig sommerferie

Hvis du drømmer om en ferie ude i naturen med maksimal frihed og muligheden for helt selv at vælge, er en Camper Van helt sikkert noget for dig. Du kan også bruge den som din almindelige bil undervejs på turen, hvilket ikke helt kan lade sig gøre i en stor autocamper eller med en campingvogn på bilens anhængertræk.

På GulogGratis.dk finder du et udvalg af nye og brugte Camper Vans til salg. Du finder alt fra de helt gamle retromodeller til nye topmodeller, der er aktuelle på markedet lige nu. Så får du den ultimative valgfrihed serveret. Hvis du stadig er i tvivl, om en Camper Van er det rette for dig, finder du naturligvis også masser af brugte campingvogne til salg, så du kan finde en billig campingvogn, autocamper eller Camper Van til ferien.
Consent preferences