TOP
elektronik

Spar penge på brugte elektroniske devices

Elektronik og elektroniske devices er en del af alles hverdag. Der er efterhånden ikke mange ting, man foretager sig, som ikke kræver – eller i hvert fald ville være nemmere – med en form for device involveret. 

Dog kan devices også være én af de dyrere poster i budgettet, hvis man skal ud at anskaffe sig eksempelvis en ny computer, telefon eller spillekonsol. Særligt hvis du er studerende eller skal flytte hjemmefra, og pengene er små, kan det være en uoverskuelig udgift at skulle bruge mange tusinde kroner på en splinterny konsol, mobiltelefon eller computer. At købe brugt er også en mere bæredygtig måde at anskaffe sig elektronik på.

Derfor er der råd at hente, hvis du i stedet leder efter brugte elektroniske devices gennem GulogGratis. Her er der nemlig rigtig mange gode og fuldt funktionsdygtige valgmuligheder, og der vil ofte være mange penge at spare på at købe en brugt model fremfor en spritny én af slagsen. Her kan du læse fire tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber brugt elektronik såsom mobiltelefoner, computere eller tablets.

 

Grundig research

Det første skridt til et godt køb af brugt elektronik er, at du foretager grundig research inden. Læs en masse om det device, du tænker at købe. På den måde vil du først og fremmest blive klædt bedre på til at foretage det helt rigtige valg af computer, mobil eller spillekonsol – og du vil samtidig også få en masse viden, som du kan bruge til at udvælge den helt rigtige brugte model.

 

Sammenligning

Det andet skridt, du kan have in mente, når du skal købe brugt elektronik er, at det er en god idé at foretage en sammenligning mellem nyprisen og prisen på den brugte vare. Den kan nemlig være meget sigende: Jo billigere den brugte mobilt eksempelvis er, jo ældre er den måske også. Du er derfor nødt til at overveje, hvor meget du er interesseret i at spare penge kontra hvor meget, du vil betale for et brugt device.

 

Test inden brug

Hvis det er muligt, kan det anbefales, at du foretager en test af det device, du potentielt gerne vil købe – eller beder sælger om at sende dig et bevis på, at det virker. Det kan nemlig være en god måde til at finde ud af, om f.eks. en brugt tablet lever op til dine forventninger, hvilket er smart at finde ud af, inden købet af din kommende tablet er foretaget. Det er en god idé at tjekke, når du modtager det, om devicet fungerer optimalt, og om der er eventuelle småskader eller -skrammer, som du ikke umiddelbart var opmærksom på.

 

Garanti og kvittering

Når du skal til at købe et brugt elektronisk device, er det også en god idé at spørge sælgeren, om vedkommende har et  garantibevis og/eller kvitteringen, fra da devicet i sin tid blev købt fra ny. På den måde kan du sikre dig, at det ikke er en hælervare, du har købt, hvilket naturligvis er en vigtig ting at slå fast. Derudover er det også muligt, at du kan overtage garantien, hvis den brugte vare er relativt ny, og få glæde af garantien, hvis der pludselig sker noget med den brugte computer eller spillekonsol, som du har købt.

Consent preferences