TOP
Skuespiller købte dyre italienske sko til spotpris

Skuespiller købte dyre italienske sko til spotpris

Skuespiller Paw Henriksens bedste handel er et par lidt for store sko han fandt i en outlet-butik. Den værste, frygter han, er hans nye bil.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg i 2004 i en outlet-shop i “Pisserenden” i København.

Der fandt jeg et par sko af det nord-italienske mærke, der hedder Moma, som laver nogle fantastiske, men også hundedyre sko. Sådan et par koster normalt 2.500 kroner, men så er de altså heller ikke til at slide op.

Det fortæller skuespiller Paw Henriksen til www.GulogGratis.dk.

To numre for store

Desværre, var de et nummer for store, og jeg skulle lige til at ligge dem tilbage, da ekspedienten spurgte om jeg havde set på prisskiltet. 350 kroner, kostede de, og det afgjorde det. Til den pris kunne jeg godt købe et par såler til at putte i dem også. Og det har været en god handel.

Det er 11 år siden, og jeg har købt mange sko siden da, men jeg tror stadig, at jeg går i de støvler – ikke hver dag – men i hvert fald fire dage om ugen.

Jeg er usikker på, hvad min værste handel er, men jeg frygter, at det er min nyindkøbte bil.

Jeg har aldrig før selv købt en brugt bil, men bare overtaget biler fra mine forældre, men da jeg stod og skulle til prøver på Græsted Revyen, havde jeg lige skrottet min bil, og det gik hurtigt op for mig, at transporttiden på 3,5 timer med det offentlige fra København til Græsted ikke var særligt optimal.

Derfor endte jeg med at købe en brugt Peugeot 406 Stationcar fra 1998. Bilen virkede umiddelbart fin, den har kun kørt 180.000 og var nysynet og prisen på 15.000 kroner var udmærket.

Jeg var da også fint tilfreds med handlen i den første periode, indtil den en dag sagde mærkeligt og måtte forbi et Peugeot-værksted.

Den slags er jo dyrt, og efter at have kigget på den, sagde de til mig, at de skulle have 7.500 kroner for at reparere den. Det kunne jeg simpelthen ikke få mig selv til at betale, når jeg kun havde givet det dobbelte for bilen. Så jeg sagde, at i så fald ville jeg hellere komme og hente den.

Der gik et par timer, og så ringede de tilbage, og tilbød at reparere den for 5.500 kroner, og så sagde jeg trods alt ok.

Men nu, hvor jeg har den tilbage, kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvad der mon går i stykker næste gang, og der får mig til at frygte om jeg har gjort en dårlig handel.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, så må det være, at man skal købe kvalitet, men lade være med at gøre som jeg, og købe alt for mange ting. Der er en gammel buddhistisk læresætning der siger, at hvis man ejer mere end syv ting, så ejer tingene i virkeligheden dig, og det tror jeg der er noget om, men jeg kan altså ikke selv begrænse mig til så lidt.

Consent preferences