TOP
godt i gang med studierne

Sådan kommer du godt i gang med studierne

Det nye studieår er allerede godt i gang – men spørgsmålet er, om du er?

At være studerende kræver hårdt arbejde, og de fleste kan have svært ved at finde den rigtige balance mellem studie og fritid. Samtidig kan det være svært at yde sit optimale, hvis man endnu ikke har knækket koden til bedre studievaner.

Derfor har vi samlet 3 gode råd, som (næsten) alle studerende kan få gavn af.

 

Dit studie er et fuldtidsjob – du bør planlægge derefter

Du skal huske, at dit studie er normeret som en fuldtidsbeskæftigelse – og det bør du planlægge efter. Selvom du ikke nødvendigvis har 37 undervisningstimer, har du lektier, afleveringer og projekter at tænke på.

Derfor skal du passe på med at overbooke dig selv og ville det hele på én gang. For så bliver det svært at holde studiegejsten og karaktererne oppe.

Tip! Brug en kalender til at holde styr på dine dage og aftaler. På den måde kan du få noget af alt det, du skal huske, ud af dit hoved. 

 

Find ud af, hvad der fungerer for dig – hold fast i dine gode studievaner

Det, der fungerer for din studiekammerat, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Derfor skal du finde dine egne gode vaner – lige fra søvnrytme til lektielæsning og studiejob. Måske trives du fx bedst med et studiejob med færre eller flere timer end dine kammerater. Det er helt fint. Der er forskel på os alle sammen. Det vigtigste er, at det fungerer for dig.

Tip! Har du svært ved at tune ind på de gode studievaner? Der findes mange gode bøger med guides til bedre studievaner, der kan hjælpe dig godt i gang. 

 

Husk din fritid – hold fri, når du holder fri

Som studerende er det nemt at bruge alt for meget tid på overspringshandlinger og dårlig samvittighed – men det har sjældent gavnet nogen.

I stedet er det vigtigt, at du sørger for at nyde din fritid – du skal holde fri, når du holder fri. Prøv derfor at lægge den dårlige samvittighed til side, eller måske tænke over, hvor den kommer fra – og så faktisk gøre noget ved det.

Tip! Du kommer langt ved at øve dig i at prioritere og finde smarte arbejdsmåder. Lav prioriterede lister for hver uge, hvis du synes det er svært at have i hovedet. På den måde bliver det også nemmere for dig at holde fri med god samvittighed.

Artiklen er udgivet i samarbejde med plusbog.dkhvor du bl.a. kan købe studiebøger og kontortilbehør, herunder notesbøger og skriveredskaber.

Consent preferences