TOP
Sådan genbruger vi

Sådan genbruger vi

Vi har været en tur i gågaden for at snakke om genbrug med borgerne i Odense. Her mødte vi Johanne og Pernille, der begge er 26 år. Hør, hvordan de genbruger, og hvad de gerne vil blive bedre til:

 

Johanne (på billedet øverst i artiklen)

Jeg går ind for genbrug, og jeg kan rigtig godt lide at finde brugte møbler, som jeg kan pifte op. Jeg er fan af at give gamle møbler nyt liv. Stilmæssigt er jeg meget vild med vintagestilen, når det kommer til interiør. Det må gerne være råt og retro.

Jeg kigger også meget efter service. Glas, porcelæn, fade og brugskunst. Ældre stole, kan jeg også vildt godt lide og generelt nicheting. Stand og udseende betyder mest, når jeg kigger efter brugte ting. Men det er da sjovt, hvis man støder på en kendt designer. F.eks. kigger jeg altid efter mågestellet.

Jeg har tidligere solgt ud af mine egne møbler. Det skal siges, at jeg ikke er kommet til tøjet endnu. Da jeg gik i gymnasiet, købte jeg meget brugt tøj, som jeg gav en ny funktion ved at sætte det sammen med noget nyt. Men jeg gad godt være bedre til at sælge ud af mine brugte ting.

Pt er jeg i kontakt med en på GulogGratis, der sælger et vitrineskab. Og generelt, hvis jeg søger noget specifikt, så bruger jeg de forskellige digitale platforme til at søge det frem.

 

Sådan genbruger vi

 

Pernille

Hjemme hos os er vi nok ikke verdensmestre i genbrug, men jeg synes, det er rigtig fedt. Og der er jo mange forskellige former for genbrug. Herinde i byen er der desværre ikke så mange muligheder for at sortere affald. Det kunne være fedt, hvis det blev nemmere, især når man ikke har en bil.

Jeg er god til selv at give mit brugte tøj videre. Hvis jeg har ryddet ud i skabet derhjemme, så afleverer jeg det, så andre kan få glæde af det. Og ja, vi forsøger at sortere pap, papir, flasker osv., men det kunne være fedt, hvis der blev taget initiativ til at gøre det nemmere.

Vi har fundet en enkelt stol i genbrug og arvet nogle stole. Det kan være lidt svært at finde gode brugte ting, fordi det kræver lidt mere.

Vi har brugt GulogGratis mange gange. Jeg har en far, der gør det rigtig meget, så det er tit, at han sælger tingene for os f.eks. vores brugte møbler eller gamle cykler og sådan nogle lidt større ting.

Consent preferences