TOP
Lennart Ribers

Restauratør Lennart Ribers fik kæmpe stenovn gratis

Restauratør Lennart Ribers scorede en gratis kæmpeovn, før han åbnede sin første restaurant. Han brændte til gengæld nallerne på købet af restaurant nummer to.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg, da jeg fik den ovn, som jeg byggede min første restaurant op omkring.

Det fortæller Lennart Ribers til Guloggratis.dk.

Da jeg gik og kiggede på, hvor jeg skulle åbne min første restaurant, kiggede jeg på et sted i Kødbyen.

Stedet havde en kæmpe stenovn, der var perfekt for mig, men den kostede altså 500.000, og det havde jeg ikke lyst til at betale.

Det var der til gengæld en kinesisk dame, der havde, selvom hun bare ville åbne en grønthandel.

Efter hun havde købt stedet, ringede hun til mig, og spurgte, om jeg ville købe ovnen, men jeg fortalte, at jeg ikke ville betale noget for den. Det var ok., sagde hun, jeg skulle bare komme og hente den.

Det kostede mig omkring 30.000 og tog 13 timer at flytte den 6,5 tons tunge ovn med specialtransport, der i øvrigt kun lige præcis kunne komme ind i restauranten, men jeg har siden bygget hele restauranten op omkring den, så det er det værd.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, må være, da jeg i starten af 2014 betalte 100.000 kroner for min nye restaurant på Sjællandsgade i København.

Jeg havde lejet restauranten i en periode forinden for at se, om det kunne løbe rundt, og det kunne det, så jeg skrev under på en købsaftale.

Hvad jeg ikke vidste var, at jeg med det samme bagefter måtte holde restauranten lukket i en måned, fordi husets skorsten skulle repareres. Det kostede mig en omsætning på omkring 60.000 om ugen, at jeg ikke kunne holde åbent, og sådan kan det altså gå, når man er lidt for hurtig på aftrækkeren og ikke får læst alt igennem, inden man skriver under.

Hvis jeg skal give gode råd videre til, hvordan man gør en god handel, så vil jeg sige, at man skal huske at følge sin mavefornemmelse.

Jeg handler, når jeg føler, det er det rigtige i maven, og det giver nogle hak i tuden indimellem, men det har også gjort, at jeg har lavet nogle rigtig gode handler.

Et andet råd kunne være, at man skal bruge de penge, man har og ikke gå ud og låne.

Jeg har bygget mine to restauranter op uden at låne penge, men til gengæld har jeg løbende bygget ud, når der har været råd.

Det har også betydet, at jeg løbende har kunnet lave ændringer i forhold til, hvad mine kunder ønsker, på en anden måde, end hvis jeg havde bygget det hele fra starten af.

Consent preferences