TOP

René Richardt dummede sig med en travhest

Revyboss og indehaver af Græsted Kro René Richardts værste handel gjorde han, dengang han med en ven valgte at købe en travhest.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort var, da jeg sammen med min kone købte Græsted Kro, hvor jeg arrangerer Græsted Revyen.

Det er ikke den mest indbringende handel jeg har gjort, men det er suverænt den handel, der har bragt mig mest glæde.

Det fortæller skuespiller, musiker og kroejer René Richardt til www.GulogGratis.dk.

 

René Richardt, ejer af Græsted Kro, har en gang gjort en dårlig handel med en travhest.

 

Jeg var første gang en del af revyen den første gang den blev afholdt, i 1993, og siden 1997 var jeg med til at lave den næsten hvert eneste år, indtil Kroen blev solgt i 2008.

Den skulle nemlig rives ned og laves om til ejerlejligheder. Det synes jeg var en katastrofe. Jeg bor ikke så langt fra Græsted og i adskillige år kom jeg med jævne mellemrum forbi kroen og kunne med blødende hjerte se, hvordan det stod og forfaldt.

Men så gik det hverken værre eller bedre end at Roskilde Bank krakkede og det samme gjorde det konsortie, der havde købt kroen, så den blev overtaget af Finansiel Stabilitet, og ingen vidste, hvad det skulle ske med bygningen. Igennem et par år forsøgte jeg at overbevise Finansiel Stabilitet om at sælge kroen til mig.

Det ville de ikke i første omgang, men i marts 2012 gav de sig til sidst og solgte til mig til en nogenlunde pris.

Derefter kunne jeg renovere kroen og allerede samme år genstarte revyen. Jeg har godt nok ikke fået løn siden jeg købte den, men det er stadig det værd.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var da jeg sammen med en ven købte en travhest. I sommeren 1984 rejste jeg med en ven og vores daværende koner til Frankrig for at følge fodboldlandsholdet til EM.

Der mødte vi en mand, som vi spillede kort med, og som havde kontakter i trav-branchen. Noget tid efter vi var kommet hjem, kontaktede han os med et godt tilbud. For omkring 30.000 kroner kunne vi købe travhesten Frankie Bogø – en hest, med flotte papirer og med hvad der lignede en flot fremtid foran sig. Det var en god pris, så vi slog til begge to. Og det var en god handel – det er jeg sikker på den dag i dag.

Men der skete bare lige det, at hesten fik forskellige problemer. Så var den for vild, og skulle kastreres, så var der noget andet galt, og så kom regningerne fra trænere og fra dyrelægerne, og det endte med at vi havde betalt mellem 200.000 og 300.000 kroner for hesten.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, til andre der gerne vil gøre en god handel, så må det være at man skal følge sit hjerte og måske også lidt sin forstand.