TOP
Mobilt bredbånd med fri data

Mobilt bredbånd med fri data

Man har længe talt om, at mobilt bredbånd sagtens kunne erstatte kablet bredbånd. Det kan det også for mange danskere, men det kræver, at der er fri data inkluderet. Med kablet bredbånd er der ikke begrænsning på data inkluderet i abonnementet – her er det kun hastigheder, der er til forskel. Når det gælder mobilt bredbånd, taler man både om data inkluderet hver måned og hastigheder. Skal mobilt bredbånd for alvor være et alternativ til kablet bredbånd, så skal det indeholde fri data.

1. Oister

Indeholder 2.000 GB data
Netværk: 3


2. CBB Mobil

Indeholder 1.000 GB data
Netværk: Telenor / Telia

 

3. Teleselskabet 3

Indeholder 1.000 GB data om måneden
Netværk: 3

 

4. Telenor

Indeholder 1.000 GB data
Netværk: Telenor / Telia

 

5. Telmore

Indeholder 1.000 GB data om måneden – eneste løsning med 5G lige nu
Netværk: TDC

 

Er fri data så virkelig fri data?

Ikke helt. Der er faktisk en begrænsning på – eller en “fair use”-grænse, som den kaldes. Den er typisk på 1.000 GB om måneden – kun Oister har grænsen på 2.000 GB. For langt de fleste vil det dog betyde, at man aldrig når grænsen, da man skal have et meget stort streamingbehov for at bruge så meget data om måneden.
For eksempel bruger man cirka 600 MB på at streame en time langt afsnit af en tv-serie med god opløsning på Netflix. 1.000 GB svarer til 1.000.000 MB. Du kan derfor streame langt over 1.000 timers Netflix om måneden med 1.000 GB data.
Consent preferences