Mangler du penge til indflytningen?
Indeholder sponsorerede links
Hvis du står overfor at skulle flytte ind i en ny bolig, og du mangler penge til indflytningen, renovering eller indretning, så hjælper vi dig med nogle råd, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.
Boligmarkedet slår rekord i de første måneder af 2021. Ifølge tal fra Boligsiden.dk, som er ejet af ejendomsmæglerbranchen, er antallet af bolighandler steget med omkring 60% fra januar-april 2020 til samme måneder i 2021. I år er der solgt tæt på 45.000 boliger i den periode mod 28.000 bolighandler sidste år.
De stigende bolighandler betyder også, at danskerne i højere grad får brug for penge til både at sætte den nye bolig i stand og indrette den efter egne ønsker.
Det har de også oplevet hos Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, LendMe, hvor de har modtaget næsten 3.000 låneansøgninger i de første måneder af 2021 med det formål at renovere eller indrette en bolig.
1. Undersøg lånemarkedet
Mange tror, at de altid får den bedste pris, hvis de henvender sig til deres egen bank om et lån. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, da der er kommet større konkurrence på lånemarkedet over de seneste år.
Specielt hvis du leder efter et lån på et mindre og mellemstort beløb, hvor du ikke stiller sikkerhed i nogle af dine ejendele, bør du overveje andre muligheder end din egen bank.
Du er sikkert på Gul og Gratis, fordi du leder efter et godt tilbud på renoveringen eller til indretningen af din bolig. Derfor er det også en god idé at finansiere det på den billigste måde.
Det kan virke uoverskueligt, hvis du selv skal rundt til forskellige banker for at modtage flere tilbud. I stedet kan du vælge at bruge en sammenligningstjeneste, som indhenter tilbud på dine vegne fra et bredt udvalg af anerkendte banker.
2. Overvej en medansøger og løbetiden
Når du har undersøgt markedet og skal til at ansøge om et lån, bør du overveje at tage en medansøger med, og over hvor lang tid du ønsker at tilbagebetale lånet. Det har nemlig stor indflydelse på, hvad prisen på dit lån bliver.
Så hvis du flytter ind eller renoverer i fællesskab med din ægtefælle eller kæreste, giver bankerne jer typisk et bedre tilbud, hvis I ansøger om et lån sammen.
Det gør de, fordi I så er to til at betale af på lånet, og dermed løber bankerne en lavere risiko ved at låne jer pengene.
Løbetiden er vigtig at overveje, fordi det er en afvejning mellem at betale mindst tilbage om måneden eller samlet.
3. Lån beløbet ét sted
Efter du har modtaget dine lånetilbud, vil det bedste være at låne hele beløbet ét sted.
Hvis du låner pengene hos én bank eller låneudbyder, bliver lånet typisk billigere, da du slipper for at betale oprettelses- og månedlige administrationsgebyrer flere steder.
4. Sammenlign andet end renten
Det er let at stirre sig blind på renten, hvis du kigger dit lånetilbud i gennem. Den er let at forholde sig til, og den forklarer også en stor del af udgifterne på dit lån, da den beskriver hvor stor en del af lånebeløbet, der tilskrives dit lån.
Et låns ÅOP er derimod en god indikator for den samlede pris på dit lån. Det står for ‘Årlige Omkostninger i Procent’, og tallet indeholder både renten, de forskellige omkostninger som oprettelses- og administrationsgebyr, samt tager højde for løbetiden.