TOP
huskøb

Mangler du penge til indflytningen?

Indeholder sponsorerede links

Hvis du står overfor at skulle flytte ind i en ny bolig, og du mangler penge til indflytningen, renovering eller indretning, så hjælper vi dig med nogle råd, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Boligmarkedet slår rekord i de første måneder af 2021. Ifølge tal fra Boligsiden.dk, som er ejet af ejendomsmæglerbranchen, er antallet af bolighandler steget med omkring 60% fra januar-april 2020 til samme måneder i 2021. I år er der solgt tæt på 45.000 boliger i den periode mod 28.000 bolighandler sidste år.

De stigende bolighandler betyder også, at danskerne i højere grad får brug for penge til både at sætte den nye bolig i stand og indrette den efter egne ønsker.

Det har de også oplevet hos Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, LendMe, hvor de har modtaget næsten 3.000 låneansøgninger i de første måneder af 2021 med det formål at renovere eller indrette en bolig.

Så hvis du står over for at købe ny bolig, eller blot ønsker at give din nuværende en opdatering, er der her 4 råd, så du finder det billigste lån til formålet.

1. Undersøg lånemarkedet

Mange tror, at de altid får den bedste pris, hvis de henvender sig til deres egen bank om et lån. Det er ikke nødvendigvis tilfældet, da der er kommet større konkurrence på lånemarkedet over de seneste år.

Specielt hvis du leder efter et lån på et mindre og mellemstort beløb, hvor du ikke stiller sikkerhed i nogle af dine ejendele, bør du overveje andre muligheder end din egen bank.

Du er sikkert på Gul og Gratis, fordi du leder efter et godt tilbud på renoveringen eller til indretningen af din bolig. Derfor er det også en god idé at finansiere det på den billigste måde.

Det kan virke uoverskueligt, hvis du selv skal rundt til forskellige banker for at modtage flere tilbud. I stedet kan du vælge at bruge en sammenligningstjeneste, som indhenter tilbud på dine vegne fra et bredt udvalg af anerkendte banker.

Så kan du nemt og roligt sammenligne vilkår og priser, så du er sikker på, at du ikke ender med at betale for meget for din nye renovering eller nye møbler.

 

2. Overvej en medansøger og løbetiden

Når du har undersøgt markedet og skal til at ansøge om et lån, bør du overveje at tage en medansøger med, og over hvor lang tid du ønsker at tilbagebetale lånet. Det har nemlig stor indflydelse på, hvad prisen på dit lån bliver.

Så hvis du flytter ind eller renoverer i fællesskab med din ægtefælle eller kæreste, giver bankerne jer typisk et bedre tilbud, hvis I ansøger om et lån sammen.

Det gør de, fordi I så er to til at betale af på lånet, og dermed løber bankerne en lavere risiko ved at låne jer pengene.

Løbetiden er vigtig at overveje, fordi det er en afvejning mellem at betale mindst tilbage om måneden eller samlet.

Hvis du vælger en kort løbetid, ender dine samlede udgifter på lånet med at være mindre. Hvis du derimod vælger en længere løbetid, bliver dine månedlige afdrag mindre. Derfor bør du afstemme det med din privatøkonomi.

3. Lån beløbet ét sted

Efter du har modtaget dine lånetilbud, vil det bedste være at låne hele beløbet ét sted.

Hvis du låner pengene hos én bank eller låneudbyder, bliver lånet typisk billigere, da du slipper for at betale oprettelses- og månedlige administrationsgebyrer flere steder.

Det giver dig også et større overblik, når du kun skal forholde dig til krav og vilkår fra én bank. Den frihed kan du i stedet bruge på at indrette din bolig, så den lever op til drømmene.

4. Sammenlign andet end renten

Det er let at stirre sig blind på renten, hvis du kigger dit lånetilbud i gennem. Den er let at forholde sig til, og den forklarer også en stor del af udgifterne på dit lån, da den beskriver hvor stor en del af lånebeløbet, der tilskrives dit lån.

Et låns ÅOP er derimod en god indikator for den samlede pris på dit lån. Det står for ‘Årlige Omkostninger i Procent’, og tallet indeholder både renten, de forskellige omkostninger som oprettelses- og administrationsgebyr, samt tager højde for løbetiden.

Vi håber, at du har fået et bedre overblik over nogle af de vigtigste elementer i et lånetilbud, så du nu er klar til at finansiere dine nye møbler eller din renovering billigst muligt.

Undersøg dine lånemuligheder hos LendMe.

Consent preferences