TOP
Lille campingvogn

Lille campingvogn – camping for enlige eller par

Måske er du førstegangskøber af en campingvogn, eller måske drømmer du ikke længere om at rejse rundt i landet – og verden – i den helt store model. En lille campingvogn er en god model til begynderne, der gerne vil prøve kræfter med ferielivet tæt med familien. Hvis du er enlig, kan en mindre udgave af campingvognen også være det ideelle bud på den perfekte rejseform.

Det siges, at ’småt er godt’, og sådan kan det også være tilfældet for mange ejere af en mindre rejsevogn. Inden man hægter vognen på trækkrogen og kører afsted, kan det være en god idé at overveje, om en lille campingvogn er det rette valg for netop dig. Når der er taget højde for indretning, størrelse og mulige steder at campere med en lille campingvogn, kan der køres afsted med ekstra god fornemmelse i maven.

 

Stor rejseglæde med en lille campingvogn

Selvom der som udgangspunkt ikke er nær så meget plads i en lille campingvogn, som der er i en større model, kan der sagtens være masser af hjerterum. Forestil dig, at du skal tage dine yndlingsrum i dit eget hjem – det kunne for eksempel være stuen og soveværelset – og så blot montere dem på fire hjul og så afsted. Pointen er, at der med en mindre campingvogn er mulighed for at kombinere flere rum og stemninger i ét.

Med en lille campingvogn er der lagt op til masser af hygge, og samværet intensiveres med stor sandsynlighed, når nærværet kommer i fokus. Når der ikke er ret meget gulvplads, vil en ferie med en større familie formentlig udvikle sig til unødige gnidninger og følelsen af manglende plads. Hvis familie eller venner skal inviteres på besøg, kan et fortelt som tilbygning til den lille campingvogn derfor være den perfekte løsning, når der skal skabes mere plads.

Drømmer du om at have glæde af vognen i mange år, er det også en god idé at overveje dine rejseplaner et par år frem. Er det meningen, at den lille campingvogn skal være feriens faste rejseform, eller er det i virkeligheden mere en spontan engangsoplevelse, der måske kan tabe interesse over tid? I hvert fald kan det være fordelagtigt at overveje, om der eksempelvis skulle være brug for en ekstra sengeplads, hvis man har lyst til at have gæster overnattende eller hvis familien får et ekstra medlem.

 

Vælg en lille campingvogn, der passer til din bil

Når du kigger på campingvogn, bør du forestille sig, hvordan du tænker at rejse. Er det meningen, at campingvognen skal stå fast på en campingplads, behøver du ikke eksempelvis ikke spekulere over, hvordan vognen skal transporteres, når den først er placeret. Hvis du har planer om at rejse fra plads til plads hen over sommeren, er en lille campingvogn markant lettere at have med på farten.

Under alle omstændigheder er der større sandsynlighed for, at bilen kan trække en mindre vogn. Undersøg hvor meget din bil kan trække, hvis du vil undgå en lang og udfordrende tur, fordi kraften på motoren er for lille. Med en lille campingvogn vil du opleve en mere problemfri køretur, som generelt er lettere at transportere fra A til B, især fordi det også kan være nemmere at navigere med en lille campingvogn.

Generelt bliver campingvogne lettere og lettere, da producenterne tilpasser sig bilmarkedet, hvor bilerne i øjeblikket bliver mindre og mindre. Med en lille campingvogn har du derfor en vogn, du kan få glæde af i mange år, også hvis du på et tidspunkt skulle have lyst til at skifte til en mindre bil.

 

Leder du efter en brugt campingvogn?

For mange kan det være fristende at købe en helt ny campingvogn, hvor der er rig mulighed for at stå for indretningen, så den passer nøjagtigt til ens ønsker og behov. Nogle foretrækker også, at møblerne og udstyret generelt ikke har været brugt før og i så fald, må købet af en ny vogn være det rette valg. Hvis det er første gang, du skal have fingrene i en lille campingvogn, eller gerne vil spare nogle penge, kan du med stor sandsynlighed finde en god, brugt campingvogn til salg. Der er nemlig massevis af brugte, små campingvogne til salg på nettet – og mange af dem er i rigtig fin stand. Så har du altså mulighed for at købe en billig campingvogn, uden du skal gå på kompromis med kvaliteten eller standen.

Det er særligt, når det kommer til vognens udstyr, at det hurtigt kan blive en dyr fornøjelse. Eksempelvis kan et fortelt koste omkring 15.000 kr., så der er altså mange penge at spare, hvis sådan ét medfølger ved købet af en brugt vogn. Campingudstyr gør dog ofte en lille campingvogn en smule tungere, hvilket kan være vigtigt at tage højde for, når du skal have den hægtet bagpå under kørslen. Undgå samtidig også, at vognen bliver ramt af fugt, da det også kan påvirke vægten, hvis karosseriet har taget skade.

 

Sådan får du glæde af en brugt campingvogn i mange år

Foruden at have muligheden for at spare en del penge i forbindelse med købet af en brugt vogn, kan du se frem til mange års gode rejseoplevelser med den nødvendige pleje. Særligt vinteren kan være hård ved campingvognen, da nattefrost slider hårdt på vognens materiale. Hvis du ikke sørger for at passe godt på din brugte campingvogn i løbet af de kolde måneder, ældes den hurtigere, og du risikerer selv at få mindre for den, hvis du engang selv vil sælge den videre.

Det helt ideelle for din lille campingvogn hen over vinteren er, hvis den har mulighed for at stå varmt og tørt i eksempelvis en garage. Herved beskyttes den mod kulde og regn, der er den største kilde til fugt. Fugt skader campingvognens konstruktion, og når fugten først har sat sig, kan det være yderst besværligt at få det fjernet igen. Hvis du vil have glæde af din lille campingvogn om sommeren, skal du altså passe særligt godt på den om vinteren. Det kan derfor sagtens betale sig at betale lidt ekstra, for at få adgang til en tør plads, hvorpå du kan parkere din lille campingvogn, når den ikke er i brug.

 

Pas godt på din lille campingvogn med en god rengøring

Hvis du vil nyde ferien i campingvognen i fulde drag, må rengøring i større eller mindre grad løbende være en del af to do-listen. Sådan kender du det formentlig også fra dit eget hjem, hvor man bare slapper af på en helt anden måde, når der er rengjort og pænt. Særligt når der ikke er ret meget plads, kan der hurtigt synes beskidt, hvis nullermænd og andet snavs samler sig.

Som udgangspunkt bør en lille campingvogn vaskes grundigt én gang om året. Her bør blandt andet skuffer, skabe og paneler dybderenses, da det typisk er her, der kan samle sig en masse skidt. Køkkenet bør også løbende få en kærlig hånd, da madrester og andre såkaldte lækkerier kan være fristende for skadedyr. Hvis de små dyr først har set sig adgang til et spisested, kan de desværre være meget svære at komme af med igen.

 

Pak dit campingudstyr og kom afsted

Når vognen er pakket og klar, skal den perfekte campingplads til den afslappende ferie findes. For nogle er det vigtigt med en campingplads, hvor der er masser af plads og ro, og for andre er det en plads med masser af aktiviteter, der trækker. Flere campingpladser tilbyder fornøjelser for både store og små, og det er ikke usandsynligt, at minigolf og muligheder for at bade i en swimmingpool er at finde på campingpladserne rundt i landet.

Der er gode muligheder for at planlægge netop den ferie, du ønsker dig, og de fleste pladser holder åbent hele sommeren. Måske du har lyst til at prøve at campere hen over efteråret eller i løbet af vinteren, og i så fald skal du finde en plads der holder vinteråbent. Planlægger du at holde ferie i din lille campingvogn i en af de kolde måneder, kan det varmt anbefales at anskaffe en form for varmeblæseranlæg, så det ikke bliver en alt for kold fornøjelse.

Den ideelle single- eller parferie i det danske sommerland

Da en lille campingvogn naturligvis ikke byder på meget plads, er den det helt oplagte valg for dig, der ønsker at rejse alene, eller for par, der ønsker at nyde sommeren i hinandens selskab. Er man kun en enkelt eller to personer, vil der nemlig være rigeligt plads i en lille campingvogn.

Det danske sommerland byder heldigvis på en hel masse campingpladser, som du kan besøge på din ferie. Hvad end du er til naturoplevelser eller strand, kan du finde en campingplads, der giver dig adgang til det, du ønsker at bruge sommeren på. Hvis det er svært at vælge, er campingvognen heldigvis så lille, at du nemt kan køre rundt med den og besøge flere forskellige campingpladser og seværdigheder i løbet af ferien.

Hvis I som par rigtig ønsker at nyde hinandens selskab på ferien, kan en god anbefaling være at styre uden om de børnevenlige campingpladser. Her vil der nemlig ofte være meget larm, og det er måske ikke det, I har brug for i jeres tosomhed.
Consent preferences