TOP
Kør-selv-ferie

Kør-selv-ferie i 2021: 6 campingpladser i Europa

Efter et år 2020, der for de fleste danskeres vedkommende ikke har budt på særlig mange udlandsrejser, er kør-selv-ferier i ekstra høj kurs for 2021. Med denne ferieform er man selv herre over alt fra planlægning af rute til destination, og det er både en fleksibel og ofte mere økonomisk måde at rejse på for hele familien. Man kan komme langt med en brugt campingvogn, autocamper eller en camp-let. 

En kør-selv-campingferie er forholdsvis nem at planlægge – selv hvis man ikke ejer en campingvogn eller autocamper. Der er nemlig mange, der sælger en billig campingvogn eller en brugt autocamper – også tit med fuldt campingudstyr med i prisen. Hvis man gerne vil finde en mere økonomisk løsning, er der faktisk mange penge at spare på turen allerede fra begyndelsen.

Såvel som planlægningen og turen derned er en del af kør-selv-ferien, er det også vigtigt, at man finder den helt rigtige campingplads. Europa er spækket med både store og små børnevenlige campingpladser, men der er alligevel nogle, der skiller sig ud fra mængden. Her kan du læse om seks forskelligartede og anbefalelsesværdige campingpladser, som du selv kan køre til i 2021.


Italien: Marina de Venezia

Ved Lidoen i det nordlige Italien ligger der et væld af campingpladser på grund af den fremragende placering, lige ud til strandene ved Adriaterhavet. Men én af dem hæver sig over mængden, og det er campingpladsen Marina de Venezia. Hvis familien er til masser af sol, strand, oplevelser og italiensk feriestemning, er dette den helt rigtige destination at udse sig.

På denne 5-stjernede campingplads er underholdnings- og aktivitetsmulighederne den øverste prioritet. Derfor er netop denne campingplads også enormt populær blandt danske familier, der selv kører på ferie. Her kan man blandt meget andet booke alverdens udflugter, deltage i sports- og kulturbegivenheder, nyde de mange soltimer på stranden eller boltre sig i swimmingpoolen.

Marina de Venezia og Lidoen ligger tæt på Venedig, som naturligvis også er en populær turistattraktion i området, og som man ikke må gå glip af, når man er på de norditalienske kanter. Man kan derfor snildt planlægge tid til også at køre på dagsture i området, når først man er fremme.


Tyskland: Am Rosenfelder Strand Ostsee Camping

Nord for Lübeck i det nordlige Tyskland ligger en lille perle af en campingplads. En perfekt destination, hvis det ikke er den lange køretur ned gennem Europa, der trækker, men snarere at nyde ferien på en dejlig og børnevenlig campingplads i vores tyske naboland.

Am Rosenfelder Strand Ostsee Camping befinder man sig lige ved Østersøen på campingpladsens egen strand, og hele pladsen er placeret i særdeles naturskønne omgivelser. Man kan tage på cykelture og opdage landskabet, eller man kan blive på campingpladsen og nyde godt af de mange tilbud og flotte faciliteter, der tilbydes her.

På vejen igennem det nordlige Tyskland kan man også opleve en række seværdigheder. I Lübeck er den gamle by og byens museer et must-see såvel som, at man er nødt til at smage den verdenskendte marcipan. Man kan også planlægge ruten ind forbi Kiel for at se på kunst, Wismar for at føle historiens vingesus tæt på og naturligvis Hamborg, hvis man gerne vil opleve en medrivende og pulserende storby, inden turen går til campingpladsens idyl og feriestemning.


Frankrig: Camping La Baume-La Palmeraie

Skal kør-selv-ferien gå til det franske, er luksuscampingpladsen Camping La Baume-La Palmeraie svær at komme udenom. Den er beliggende i det populære område Côte d’Azur i Sydfrankrig, som turister og campister valfarter til hver eneste sommer.

Côte d’Azur-området byder på utrolige og smukke naturoplevelser og hvide sandstrande langs den franske Riviera. En køretur til denne campingplads vil være en oplevelse i sig selv, men selve pladsen tilbyder også 5-stjernede faciliteter og underholdning for hele familien.

Hvad enten man gerne vil være tæt på byens muligheder og tilbud, på stranden og bade, eller gå på opdagelse i den nærliggende palmeskov, er det lige ved hånden. Campingpladsen arrangerer naturligvis også ture, som man kan tilmelde sig, hvis man gerne vil lade bilen eller autocamperen stå og slappe mest muligt af på denne del af sin ferie.


Kroatien: Camping Lanterna

Kroatien har i den sidste årrække gjort sig mere og mere populær som destination for danske campinggæster. Det varme sommervejr, den storslåede natur og de billige kroatiske priser har i den grad vundet danskernes opmærksomhed.

Camping Lanterna er der dømt luksusferie – til priser, hvor alle kan være med. Denne campingplads ligger på Den Istriske Halvø lige ned til en smuk klippestrand. Her er der også mange muligheder for at dyrke alskens vandsport, så denne campingplads er særdeles velegnet til familier, der gerne vil have mere aktive oplevelser i både børne- og voksenhøjde.

Campingpladsens faciliteter dækker også over et kæmpestort vandland, som tiltrækker mange badende gæster hvert år. Camping Lanterna er altså i særdeleshed den helt rigtige campingplads at vælge, hvis en eller flere i familien elsker vand og sjove oplevelser.


Portugal: Camping Alvor

Hvis kør-selv-ferien skal gå til en spændende destination, som skiller sig lidt mere ud fra de gængse campingrejser, kan man vende blikket mod Portugal. I provinsen Algarve i det sydlige Portugal finder man nemlig en perle af en campingsplads: Camping Alvor.

Camping Alvor er en såkaldt terrassecampingplads, der med sin placering og skrånende sider garanterer en helt særlig udsigt til sandstranden tæt ved. På denne campingplads er der masser af muligheder for at gå på opdagelse i de mange aktivitetstilbud. Man kan også melde sig på ekskursioner eller selv køre ud for at opleve alt det, Portugals Algarvekyst har at byde på.

Portugal er kendt for sit fantastiske vejr og i særdeleshed den lokale og charmerende kultur i kystbyerne. Hvis man ikke tidligere har rejst i Portugal, er bilferien en fantastisk måde at opleve landet på. Her kører man igennem den storslåede natur på tætteste hold, og når man selv bestemmer ruten, kan man sagtens lade sig forføre af forskellige ruter og muligheder, der byder sig til undervejs.


Danmark: Hvidbjerg Strand Camping & Resort

Man behøver naturligvis ikke udelukkende at kigge udenlands, når man søger den perfekte campingplads til næste sommers kør-selv-ferie. For herhjemme i Danmark har vi også mange fine pladser at byde på, og her ligger Hvidbjerg Strand Camping & Resort i Blåvand højt på listen med sine 6-stjernede anmeldelser. Det er faktisk den eneste campingplads i Danmark, der kan prale af denne stjernemængde.

Udover sine flotte og rummelige campingfaciliteter tilbyder Hvidbjerg Strand nemlig også et stort udvalg af wellnesstilbud til de voksne og lege- og aktivitetsmuligheder for børnene. Med et stort legeland og et trampolinland er der nok at tage sig til for børnefamilien. I sommermånederne kan Vesterhavet også lokke med sine danske sandstrande og smukke bølger.

Hvidbjerg Strand Camping & Resort tilbyder luksuscamping herhjemme i Danmark, og hvis man ikke har behov for at køre langt uden for landets grænser i 2021, er denne campingplads et rigtig godt alternativ til de sydeuropæiske af slagsen.


Undersøg campingpladserne på forhånd

Hvad enten du er blevet inspireret af ovenstående forslag til pragtfulde campingpladser, man kan opleve i Europa, eller om du selv kender til en perle, er det vigtigt, at du gør din research grundigt forud for kør-selv-ferien. God planlægning og forventningsafstemning er alfa og omega, når det gælder en kør-selv-ferie for hele familien. Der skal tages højde for både voksne og børn, og hvis alle bliver hørt fra begyndelsen, bliver ferien også så meget desto bedre for alle parter.

Selvom campingpladserne åbner år efter år, kan der forekomme ændringer på selv de mest traditionsrige campingpladser. Du vil spare dig selv en masse potentielt besvær ved at undersøge sæsonåbning, priser og ledighed på forhånd, inden du kører afsted – så du ikke ender uden plads på den campingplads, du ellers havde tiltænkt dig. Det er også en åbning for at undersøge andre campingpladser, end dem I normalt tyr til. Måske der gemmer sig en vaskeægte perle ikke langt derfra, som også kunne være spændende at opleve.


En økonomisk løsning: Få råd til kør-selv-ferien og køb brugt

Budgettet for en kør-selv-ferie kan spænde meget bredt. Nogle vil gerne spendere mange penge på at eje en splinterny og luksuriøs campingvogn eller autocamper, mens andre langt hellere vil spare ved at købe en brugt lille campingvogn. Det samme gælder budgettet for de campingpladser, man vælger at køre til. Der er store prisforskelle på Europas campingpladser, og det kan gøre en stor forskel for familiens budget, om man vælger at køre til det ene eller det andet land på ferie.

Hvis man undersøger markedet for brugt udstyr til camping, vil man opdage, at der er rigtig mange, der har autocampere til salg og campingvogne til salg. Selvom en brugt campingvogn også koster penge, kan det stadig være en stor besparelse at købe brugt. Det samme gælder for campingudstyr. I mange tilfælde vil man endda få inkluderet en hel del af det nødvendige campingudstyr i prisen, hvis man køber en brugt campingvogn.
Consent preferences