TOP
sælg brugt og tjen kassen

Køb nyt, sælg brugt og tjen kassen

De nyeste og bedste mobiltelefoner er rigtig dyre; men selvom prisen er høj, så behøver det ikke være en dyr fornøjelse. Sælger du den gamle telefon brugt, så får du en stor del af udgiften tilbage igen.

Vil man i dag have en mobiltelefon af den bedste kvalitet, så skal man finde den store pung frem. Det kan i første omgang virke ganske afskrækkende – medmindre du tænker i at sælge den privat på et tidspunkt. Sælger du din telefon privat, så kan man med lidt tålmodighed få en stor del af udgifterne tilbage. I sidste ende har topmodellen til 10.000 kroner ikke kostet mere end en billig budgetmobil, som bare ryger i skuffen efter endt tjeneste.
Det kan måske virke lidt mærkeligt, men i mange tilfælde giver det mening at købe de bedste telefoner, bruge dem et år eller to og derefter sælge dem privat. Mange smider dem i skuffen eller bruger teleselskabernes byt-til-nyt programmer, men her får man langt fra hvad telefonen er værd på det private marked.

 

Dette skal du være opmærksom på

Køber du en ny mobiltelefon med den tanke, at du med tiden vil sælge den videre? Så er der nogle ting du skal være opmærksom på:
– Først og fremmest er det vigtigt, at du passer på telefonen og beskytter den. En smartphone med skrammer mister stor værdi, så benyt derfor cover og beskyttelse til skærmen, hvis du vil optimere gensalgsværdien.
– Køb en mobiltelefon, som du ved er attraktiv og som supporteres længe. Køber du en populær mobiltelefon, så er den lettere at komme af med og kan samtidig sælges til en højere pris. Her er det også vigtigt at tjekke, at mobiltelefonen forventes opdateret i mange år frem, dermed holder den også værdien bedre. Populære telefoner er iPhones og de dyrere premium-telefoner fra Android-producenterne.
– Køb og sælg mobiltelefonen på det rigtige tidspunkt. Det kan være fristende at købe den nye mobiltelefon, så snart den er blevet lanceret. Men skal du have mest muligt ud af at gensælge, så vent 3-4 måneder, hvor telefonerne ofte når at falde mange hundrede kroner i pris. Når det er tid til, at den skal sælges, så sørg for at vælge det rigtige tidspunkt. Det rigtige tidspunkt er inden den næste model af den telefon lanceres, for efter lancering af næste model, er den mindre værd.
– Til sidst, men ikke mindst, kan det anbefales at sætte den brugte telefon til salg omkring den 1. i måneden, hvor folk lige har fået løn. Gerne et par dage før lønningsdag.

 

Hav tålmodighed og få mere for den brugte smartphone

Når du har fundet den rigtige pris og fået sat din brugte mobiltelefon til salg, så skal du væbne dig med tålmodighed. Der vil komme bud langt under det, du forventer, som måske alligevel kan friste. De bud skal du undgå at sige ‘ja tak’ til. Venter du, så vil du uden tvivl få mere for din brugte mobil. Den rigtige køber skal nok dukke op. Her kan man altid sætte prisen lidt højt, så man har noget at forhandle med. Når man sælger noget brugt, så kan man være sikker på, at der skal være plads til at man kan prutte om prisen.
Vi har undersøgt markedet på GulogGratis: Generelt kan man sige, at køber man en ny topmodel af en mobiltelefon og holder fast i den et år, så kan man forvente at få omkring 2.000 kroner under dens vejledende pris. Har du købt den billigere end dens vejledende pris, så er der altså et endnu mindre tab. Holder du fast i telefonen i to år, så kan du skære 2.000 kroner ekstra af dens vejledende pris.
En brugt telefon er rigtig meget værd, så længe du følger ovenstående anbefalinger. Gør du det rigtigt, så koster nyeste og bedste topmodel dig ned til 2.000 kroner.
Consent preferences