TOP
julegaveide til genbrugsgaver

Køb genbrugsjulegaver på GulogGratis.dk

Det behøver hverken være besværligt eller uoverskueligt at købe genbrugsgaver til dem, man har kær. Den globale varemangel som følge af coronapandemien, som begyndte i starten af 2020 fortsætter med at give problemer, hvilket nu går ud over de millionvis af julegaver, der nu skal købes. Du kan hjælpe dig selv med at komme problemet i forkøbet ved at undersøge, om du kan købe nogle af gaverne brugt. Der er mange fordele og vi hjælper dig her til at undgå nogle af faldgruberne.

 

Undgå fejlkøb

Det absolut vigtigste, når man gerne vil købe en gave secondhand, er at gøre sit forarbejde ordentligt. Der er selvsagt inden returret eller mulighed for at bytte gave, når den ikke er købt fra ny i en butik, men det skal ikke afskrække dig.

Et godt tip til ønskelister er at lave dem på Ønskeskyen; her kan man dele sin ønskeliste med alle dem, som man er på gaver med. Her kan man reservere de ting, som man gerne vil forære i gave – dét kan de andre gavegivere se, så der ikke er flere personer, som køber den samme gave. Ejeren af ønskelisten kan ikke selv se, hvilke ting der er blevet reserveret, så gaverne vil stadig være en overraskelse.

Hvis du gerne vil overraske med en gave, som ikke står på ønskelisten, men som du alligevel er sikker på, at modtageren vil blive glad for, så kan du relativt nemt gøre et godt – og hurtigt – forarbejde. Hvis du ved, at vedkommende samler på noget bestemt – f.eks. et bestemt stel, en bogserie, superheltefigurer eller lignende – så skal du først undersøge, hvad vedkommende har i forvejen. Skriv det gerne ned, så du er helt sikker. På den måde sikrer du dig, at du ikke får købt noget, som egentlig allerede står hjemme på hylden.

Men …
Hvis man nu ikke bruger Ønskeskyen, hvordan undgår man så at købe samme gave, som andre? Hvis det er en relativt lille kreds, som er på gaver, så skader det ikke, hvis man helt simpelt fortæller det til alle andre end modtageren – det gør bestemt ingen skade!

 

Gaveforslag – hvad er et godt genbrugskøb?

Man kan ikke sige, at noget er rigtigt eller forkert, da det kommer fuldstændigt an på modtageren af gaven. Du vil i sidste ende bedst selv kunne vurdere, hvad eksempelvis din mor vil blive glad for at få i gave. Der er dog alligevel nogle ting, som med (stor) fordel kan findes på de online markedspladser og som vil være skønne gaveidéer. Nedenstående er blot forslag, som måske passer til dig – ellers sætter det måske nogle tanker i gang ift., hvad du gerne vil forære i gave.

Til samleren

Georg Jensen juleuroJulen er for mange lig med årets eksemplar af de forgyldte uroer. Vidste du, at den første juleuro kom på markedet i 1984? Det betyder, at der på nuværende tidspunkt er 37 stk., hvis samlingen skal være komplet. Du kan nemt finde uroer fra de manglende år i samlingen.

Royal Copenhagen: Der er mange forskellige stel fra Royal Copenhagen, som alle har deres eget, smukke særpræg. Uanset hvilket stel, har vundet éns hjerte, så kan der tit findes en masse steldele brugt til salg. Nogle af dele vil ikke længere være i produktion, mens andre ‘blot’ giver dig en besparelse i kroner og ører. Det botaniske Flora-stel kan du finde her, mens du også finder mega musselhelblonde og meget meget mere

Til Harry Potter-fans: Blandt mange danske Harry Potter-fans, der er de originale danske oversættelser, hvor forsiden er illustreret af Per Jørgensen i meget høj kurs. Det er særligt udgaverne i hardback, som er voldsomt eftertragtede – særligt “Harry Potter og Fønixordenen”, “Harry Potter og Halvblodsprinsen” og “Harry Potter og Dødsregalierne” kan være svære at få fat på. Se det aktuelle udvalg af Harry Potter-bøger – de har det med at dukke op.

 

Til hjemmet

Verner Panton-lamper: Panton er blandt de populære danske arkitekter, som revolutionerede dansk design i midten af 1900-tallet. De ikoniske designs holder stadig den dag i dag, hvor de smukke former og farver er eftertragtede rundt omkring i de danske hjem.

Vaser: Det er nemt og hurtigt at give hjemmet et lille pift med friske eller tørrede blomster. Her kan forskellige vaser give det helt rette udtryk; de kan f.eks. være fra KählerLyngby, Holmegaard eller Rosendahl

Kay BojesenDu kender dem sikkert; træfigurerne. De opstod i tidernes morgen som kvalitetslegetøj til børn, men har udviklet sig til at være en pyntegenstand i rigtig mange danske hjem.

 

Til børnene

Spillekonsoller: Uanset om der en tale om en af de nyere eller en af de gamle spillekonsoller, så er der mange til salg på markedspladserne. Nintendo Switch, PlayStation 4 og PlayStation 5, eller en XboxMange har stadig en kvittering og du kan spare en hel del penge, så du og ungerne kan have timevis af sjov.

Lego: Man går aldrig galt i byen, hvis man vælger et købe et Lego-sæt! Fordelen ved at købe Lego brugt er, at der tit er nogle rigtig gode priser, så du kan få endnu mere for pengene. I andre tilfælde kan du også vælge at købe et sæt, som er udgået af produktion – men så koster de som regel også lidt mere, men det kan også være givet rigtig godt ud, hvis det er det rigtige sæt! Der er massevis af Lego Star WarsLego CityLego TechnicLego Friends og Lego Duplo til de mindste – for ikke at tale om alt det andet.

 

Elektronik

Telefoner: Det er faktisk muligt at gøre ganske gode handler, når det kommer til smartphones. Mange har det som en hobby hele tiden at være opdateret med den nyeste telefon, hvorfor den gamle bliver sat til salg, når den nye model kommer indad døren. Derfor er der ofte rigtig gode penge at spare på en telefon, som ikke er særligt gammel.

 

Brug din sunde fornuft

Selvom det kan være en rigtig god oplevelse af købe brugt, så findes der desværre også mennesker, som vil gøre alt for at snyde andre. Der er mange gode råd at give, men det absolut vigtigste af dem alle må være, at man skal bruge sin sunde fornuft. Lyder det for godt til at være sandt, så er det som regel også tilfældet – desværre. Du kan læse nogle af de gode råd her. Hvis du f.eks. er mest komfortabel ved at handle fysisk med folk, så du kan se dem an, så er det dét, du skal gøre.

Det betyder dog ikke, at alle sælgere er ude på at snyde dig, du kan sagtens handle med langt de flest – også selvom de skal sende dig din vare. Sørg bare for, at du har (de rigtige) kontaktoplysninger på sælger, samt får kvittering på afsendelsen af pakken. Så er du rigtig godt på vej!

Consent preferences