TOP
Køb en ny veteranbil til samlingen

Køb en ny veteranbil til samlingen

Der er mange måder at være samler på. Nogen samler på vinpropper, mens andre samler på servietter eller bøger – med andre ord, er der tale om samleobjekter i en relativt beskeden prisklasse. Det er dog langt fra tilfældet, hvis du samler på veteranbiler. Måske er du på jagt efter en ny til samlingen – eller bare nysgerrig – så er der her samlet nogle bud på veteranbiler til din samling.

 

Morris Mascot

Selvom de store amerikanerbiler kan noget, så er der altså også noget specielt ved de mindre biler, som f.eks. Morris Mascot. Den lille bil blev solgt under et andet navn uden for Danmarks grænser, nemlig en Morris Mini, men der er tale om den samme bil. Den er at finde over et bredt spænd – nogle vil være i fantastisk stand, mens andre trænger til en lidt mere kærlig hånd, så der er noget til enhver smag.

MG Midget

Er du mere til britiske biler, så er MG Midget et super fint bud. MGs Midget fik med årene flere modificeringer og opdateringer – på de senere modeller er der bl.a. kommet generator og en anden lyddæmper. Kofangerne overgik med tiden også til at være i plastik fremfor chrom, som de ellers er lavet af på mange af de ældre modeller.

 

Ford A

Hvilken bil er den første, der popper op i dit hoved, når du tænker på veteranbiler? Mange vil hurtigt komme til at tænke på Ford Asom i sandhed må siges at være en af de absolutte sværvægtere i veteranbilklassen. Modellen så første gang dagens lys i 1927, så den smukke og klassiske bilmodel runder snart det skarpe hjørne på 100 år.

 

Porsche 911 – 1963 til 1984

Der sidder rigtig mange Porsche-fans rundt om i ikke blot Danmark, men hele verden. En af de absolutte topmodeller fra Porsche er den klassiske Porsche 911. Bilmodellen er ældre, end man måske lige går og tror eftersom den stadig er i produktion – godt nok i opdaterede udgaver. Den første 911 kom nemlig på markedet i 1963, hvorfor en god portion af de ældre årgange i dag betegnes som veteranbiler.

 

Hvornår er der tale om en veteranbil?

Du kan indregistrere en bil til veterankørsel, når den runder 30 år fra første indregistrering og den skal først synes, når den er 35 år gammel. Herefter skal den kun synes hvert 8. år, registreringsafgiften og prisen på forsikringen nedsættes, og så må den kun benyttes til lejlighedsvis kørsel.

Det er godt at have styr på reglerne for veteranbiler, da det kan være svært at finde hoved og hale i.

Du kan være heldig at få fingrene i en bil, som viser sig at være rigtig mange penge værd – det kan særligt vise sig at blive tilfældet, hvis du køber en bil, som er i knap så god stand, men som du er villig til at bruge tid, penge og kræfter på at sætte i stand. Det kan være en ganske okay forretning, men den primære drivkraft bør stadig være kærligheden til den fine, gamle mekanik.

Consent preferences