TOP
studiebøger

Køb brugte studiebøger

Når sommeren er over os, nærmer studiestarten sig med hastige skridt. I sommermånederne får tusindvis af nye studerende besked om deres optagelse på uddannelserne rundt omkring i landet, og derfra går jagten på en ny studiebolig og ikke mindst på studiebøger også ind. 

Der kan være rigtig mange udgifter forbundet med at begynde på et nyt studie. Derfor er de fleste studerende også interesserede i at spare nogle penge, hvor det er muligt – og her er der god grund til at overveje at købe brugte studiebøger.
Uanset om du skal læse til pædagog, sygeplejerske, maskiningeniør eller noget helt fjerde, vil det være muligt for dig at finde en stor del af studiebøgerne fra pensumlisten brugt på GulogGratis.dk – og dermed også billigere. Her kan du læse mere om de gode grunde til at købe brugte studiebøger online.

 

Det er billigere

Den første grund til at købe brugte studiebøger er den mest oplagte: at der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du køber brugte bøger fremfor nye. Økonomien er den største motivationsfaktor for mange til at undersøge, om deres kommende studiebøger kan købes af tidligere studerende fra samme uddannelse.

Uanset om du læser økonomi, jura, humaniora eller en anden kort-, mellemlang- eller lang videregående uddannelse, kommer du til at blive præsentereret for alenlange pensumlister med dyre studiebøger. Og der kan altså være en del at spare, hvis du ikke skal i boghandleren efter dem alle sammen og betale prisen for spritnye bøger.

 

Det er (nogle gange) lettere

For nogle studier vil det måske være ligetil at bestille et hav af nye studiebøger gennem boghandleren – men for andre vil der tit være mere obskure titler på pensumlisten, som det er op til den studerende selv at anskaffe sig. Nogle gange fra udlandet og/eller med ugelange ventelister.

Derfor kan der også være hjælp at hente, hvis du undersøger, om du kan købe bogen brugt fra en tidligere studerende i stedet. Har en anden allerede haft besværet med at hjemskaffe bogen, kan du købe den i fin stand og klar til at læse – og højst sandsynligt til en langt billigere pris.

 

Det er mere bæredygtigt

Det er – heldigvis – oppe i tiden at tænke grundigt over de ressourcer, man forbruger, og her vil købet af utallige nye studiebøger også blive et punkt på listen. Ligesom med så mange andre ting, vil der nemlig ikke altid være en god grund til at købe sine studiebøger fra ny, når nu der findes adskillige brugte udgaver i god stand, som tidligere studerende, der har taget samme uddannelse som dig, er parate til at sælge videre for en lille sum penge.

Går du op i ansvarligt forbrug og i bæredygtighed, kan du således også slå et slag for den gode sag ved at købe dine studiebøger brugt gennem GulogGratis. Det vil ikke mindst spare dig penge, som du kan bruge på andre bæredygtige valg – og du kan måske også inspirere dine medstuderende til at tænke i mere bæredygtige, og billige, vaner, når det kommer til anskaffelse – eller salg – af studiebøger til din uddannelse.
Consent preferences