TOP
undgå at købe fra nyt

Kan vi undgå at købe fra nyt, gør vi det

Hvad betyder genbrug for dig?

Michelle, 25 år, arbejder på Den Danske Scenekunstskole (på billedet øverst i artiklen)

– Genbrug er meget, meget vigtigt. Jeg køber så vidt muligt genbrug i forhold til alt; tøj, sko, møbler, interiør. Genbrug er altid min første mulighed. Kan jeg ikke finde dét, jeg leder efter, så køber jeg nyt. Jeg bruger mange forskellige platforme til at sælge ting, både Gul&Gratis, loppemarkeder og butikker.

– Jeg er især glad for små dimser til hjemmet. Ting, der er smukke. En flot skål eller noget glas, som er helt unikt. ’Unikt’ er netop nøgleordet, tror jeg. Så er det faktisk mindre vigtigt, hvilken ting, det lige handler om.

 

undgå at købe fra nyt

 

Mette, 40 år, logopæd (talepædagog)

– Hverdagsting prøver vi at genbruge i så høj grad som muligt og også at købe brugt, hvis der er noget, vi kan undgå at købe fra nyt. Vi prøver også at reparere på eksempelvis vores hårde hvidevarer; det er bare ikke altid let at finde hverken reservedelene eller folk, der kan komme og gøre det.

– Vi bruger både Gul&Gratis og kan også finde på at gå i Røde Kors’ eller Kræftens Bekæmpelses butikker. Jeg køber oftest ting til køkkenet, f.eks. fade, tallerkener eller glas. Jeg går ikke så meget op i, hvilket mærke det er.

Consent preferences