TOP

Julehygge: Julekalender

Er du en af dem, som bare ikke kan få nok julehygge i form af julekalendere? Her guider vi dig igennem et bredt udvalg af nye og gamle julekalendere, som nok skal tilfredsstille selv den største julekalenderelsker.

Links til annoncer: Pyrus Alletiders Jul, Pyrus Alletiders Nisse, Pyrus Alletiders Julemand, Pyrus Alletiders Eventyr, Jul på Kronborg, Hallo det er jul, Jul i Gammelby, Nissernes Ø, Nissebanden, Jul på Slottet

Ovenstående julekalendere er alle af lidt ældre dato. Pyrus er en evig klassiker, som er blevet sendt adskillige gange i løbet af de seneste 24 år; Pyrus Alletiders Jul blev sendt første gang i 1994, og en juleklassiker var født. Yderligere tre julekalendere kom til; Alletiders Nisse, Alletiders Jul og Alletiders Eventyr.

Jul på Kronborg er blevet sendt to gange, senest i 2004. Familien Juhl skal forsøge at redde Kronborg fra at blive solgt til svenskerne, her får de blandt andet hjælp af nisser og Holger Danske.

Jul i Gammelby er af ældre dato – den blev første gang sendt i 1979 – hvor man følger en gruppe nisser i Gammelby, som forsøger at undgå, at julen bliver aflyst. Hallo det er jul er efterfølgeren til Jul i Gammelby ; den tager temaer som industrialiseringen, ligestilling og klasseforskelle op.

Nissebanden foregår i Holme-Olstrup, hvor de skal finde julemandens gode humør, så det kan blive jul. Nissernes Ø foregår de dansk-vestindiske øer, nærmere betegnet på Nissernes Ø. Her arbejder den nye Nissebande på at afsløre den falske julemand, Santa, og stoppe Fornøje Frederik.

I Jul på Slottet ligger et fattigt kongeriget i strid med nabolandet. De skal betale krigsskadeserstatning svarende til kongens vægt i guld, men det har de ikke råd til. Hvis ikke de skaffer pengene, så skal prinsesse Miamaja giftes bort inden jul.

 

Links til annoncer: Jul på Vesterbro, Den Anden Verden, Vinterbyøster, Jul i Valhal, Brødrene Mortensens Jul, Pagten, Skibet i Skilteskoven, Jesus og Josefine, Tinkas Juleeventyr, Andersens Julehemmelighed

Dette udvalg af julekalendere dækker både kalendere til børn og voksne, og så er en lille håndfuld af lidt nyere dato. Anders ‘Anden’ Matthesens Jul på Vesterbro er, modsat de fleste julekalendere, rettet mod voksne i stedet for børn. Anders Matthesen spiller selv de fleste roller, herunder hovedpersonen Stewart Stardust.

Den Anden Verden er DRs julekalender fra 2016; to tvillingepiger, Sara og Anna, er i gang med forberedelserne til årets juleforestilling på deres mors teater. Sara kommer til en anden verden, da hun falder og slår hovedet, og hun bliver suget længere og længere ind i det andet univers.

Vinterbyøster er en af DRs ældre julekalendere med dukker – det er også her du kender “Vinterbyøster, ja Vinterbyøster – det er dér jeg er post.” fra.

Den nordiske mytologi med Odin, tordenguden Thor, Ragnarok, Loke og alle de andre, danner baggrunden for Jul i Valhal, hvor børnene Jonas og Sofie skal forsøge at forhindre Ragnarok.

Brødrene Mortensens Jul omhandler Mortensen-brødrene, hvor den ældste slet ikke er i julehumør og bare gerne vil være smart, så han kan score den søde og lidt ældre servitrice, Hanne. Lillebror begynder derimod at modtage mystiske breve; hvem mon de er fra?

Der er problemer i nissernes land, hvor Iselin vil overtage magten; Pagten er det eneste, som kan stoppe hende. Nissen Lyda søger hjælp i menneskenes verden hos drengen Malte.

Otto bor i Skibet i Skilteskoven, hvor han sælger juletræer; en duftfabrik forsøger at få ham til at sælge skoven, så de kan producere ‘duften af jul’ på dåse.

Jesus og Josefine handler om Josefine, som ikke kan lide jul og som under et besøg i Thorsens butik falder over et krybbespil, som sender hende tilbage i tiden, hvor hun møder Jesus som barn.

Tinkas Juleeventyr blev sendt på TV2 i 2017; nissepigen Tinka finder ud af, at hun er anderledes end de andre nisser, da hun er halvt nisse, halvt menneske. Nisserne kan ikke lide mennesker, da de tror at det er dem, som har stjålet deres magi i form af Julestjernen. Tinka forsøger sammen med drengen Lasse at finde Julestjernen og samtidig finde ud af, hvem hun er.

Andersens Julehemmelighed er en af de mest succesfulde voksenjulekalendere. Julemand 39 har ikke gjort sit job godt nok og skal derfor tage sin julemandseksamen igen – dumper han, så bliver han degraderet til nisse.. Hans eksamensopgave er at få familien Andersen, som er den mest julefjendske familie i historien, til at fejre jul igen; men de gemmer på en forfærdelig hemmelighed om, hvorfor de ikke holder jul.

 

Er ovenstående julekalendere slet ikke nok for dig, så finder du mange flere på GulogGratis.