TOP
Jacob Haugaard købte en gennemrusten Jaguar XJ6

Jacob Haugaard købte en gennemrusten Jaguar XJ6

Entertaineren Jacob Haugaards bedste handel var en billig brugt Mercedes. Den værste var en dyr og dårlig Jaguar XJ6.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, var en bil. Min gamle bil gik i stykker, og jeg skulle have en ny, og så besluttede jeg mig for at købe en bil, jeg var kørt forbi mange gange, når den holdt parkeret uden for en bilforhandler nord for Hobro.

Det fortæller komikeren og sangeren Jacob Haugaard til www.GulogGratis.dk.

Blodrød Jaguar XJ6

Det var en Jaguar XJ6 i sådan en flot okseblodsrød farve, og den kostede ikke mere end 80.000, hvad der nok skulle have gjort, at jeg skulle have tænkt mig om en ekstra gang, men det gjorde jeg altså ikke.

Jeg købte den og var pavestolt, da jeg kort efter kunne køre i den ud til årets første Grøn Koncert, hvor jeg også det år var konferencier.

Men da jeg havde kørt i den i nærmest en uge, så sprang den nærmest i luften mellem hænderne på mig.

 

Jacob Haugaard købte en gennemrusten Jaguar XJ6

Jacob Haugaard har købt og solgt masser af brugte biler og det er også her, han har gjort både sin bedste og værste handel.

 

Falck blev tilkaldt

Først da fik jeg en fagmand til at kigge på den, og det viste sig, at bilen havde dobbelt-karosseri, og at den indvendig var fuldstændig ædt op af rust, og motoren fejlede alt muligt.

Pludselig så jeg ikke så imponerende ud, når jeg kom kørende til festivalpladsen, hvor den også flere gange måtte hentes af Falck – det var ydmygende.

Fantastisk Mercedes 280 SE

Heldigvis er den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, også en bil. Det var en bil, jeg købte ude i Salten. En Mercedes 280 SE med amerikaner-monterede forlygter – en fantastisk flot bil.

Ham, der havde den til salg, ville have 15.000 kroner for den. Dengang kunne man, hvis man købte en bil, vente et helt år med at få den synet.

Det år var ved at rende ud for ham, der havde den til salg.

 

Jacob Haugaard købte en gennemrusten Jaguar XJ6

 

Men jeg slog ikke til med det samme. Så gik der et par måneder, og så ringede bilens ejer til mig og sagde, at hvis jeg købte den nu, så ville han godt sælge den for 12.000 kroner, for nu skulle han altså af med den inden for en måned.

Og så slog jeg til og kørte rundt i den i et helt år – og den kørte ganske vidunderligt – hvorefter jeg solgte den til en god bekendt for 20.000 kroner.

Spar ikke alt for meget

Jeg kommer fra noget klassisk dansk sparsommelighed, og det, jeg har tabt flest penge på, det er, når jeg har sparet penge.

Ofte har det været biler, hvor jeg har fået noget enormt billigt, og hvis jeg så efter et år eller to regner sammen, hvad det har kostet, så har det i virkeligheden været dyrere, end hvis jeg bare havde købt noget til en ordentlig pris. Så min konklusion er, at jeg har tabt masser af penge på at spare.

Så mit gode råd må være, at man skal passe på med at spare alt for meget.

Jacob Haugaard købte en gennemrusten Jaguar XJ6

 

Consent preferences