TOP
Jacinta Madsen købte stol for 50 kroner

Jacinta Madsen købte stol for 50 kroner – den holdt i 20 år

Ramasjang-værten Jacinta Madsens bedste handel, var en lænestol på hendes første loppemarked. Den værste var et kjole-fejlkøb.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg på mit livs først kræmmermarked, da jeg var omkring 11 år gammel. Jeg var ude at køre med mine forældre, da vi tilfældigt kom forbi et marked nær Svendborg, og besluttede os for at stoppe.

Det fortæller Ramasjang-værten Jacinta Madsen til www.GulogGratis.dk.

Jeg fik lov at gå alene rundt på markedet, og pludselig faldt jeg for en fantastisk rød 50’er lænestol. Polstret og med nitter ned af siden.

Jeg spurgte manden, hvad han skulle have for den, og han sagde 300 kroner.

Jeg havde fået en 50’er af mine forældre, som jeg vist nok skulle købe is til hele familien for, så det havde jeg ikke råd til.

Men jeg kom til at snakke med manden, og det endte med, at han gik med til at sælge stolen til mig for mine 50 kroner. Jeg var lykkelig.

Mine forældre var noget mindre begejstrede, da de skulle finde ud af, hvordan vi skulle have lænestolen med hjem i bilen. Men det lykkedes, og jeg var lykkelig for stolen, som fulgte mig i tæt på 20 år, før jeg for nylig – efter syv flytninger på tre år – valgte at lade den stå i et bofælleskab jeg flyttede fra.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg for et par år siden, da jeg skulle til et bryllup hos en god veninde. Det var sådan en fest, hvor jeg tænkte, at jeg kendte de fleste, og først og fremmest skulle tænke på, at have en kjole på, som jeg følte mig godt tilpas i. Jeg skulle ikke imponere nogen. Men så fandt jeg ud af, at man til bryllupper helst skal have en ny kjole på, så jeg måtte rykke ud i byen for at købe én. Nu er jeg jo typen, der helst køber kjoler på lagersalg, men denne gang var jeg nødt til at gå i en rigtig butik og købe en. Jeg fandt en flot silkekjole, som jeg tænkte var “rigtig”, og fik oven i købet talt mig til en smule rabat hos ekspedienten.

Men da dagen så oprandt, og jeg skulle gøre mig klar, tog jeg kjolen på, og pludselig kunne jeg mærke, at den bare ikke føltes rigtig, så jeg endte med, at tage en gammel kjole på, og silkekjolen har hængt urørt i mit skab lige siden.

Hvis jeg skal give et godt råd videre, vil jeg sige, at det er vigtigt at følge sin mavefornemmelse. Det gør jeg for det meste, og selvom det indimellem betyder at jeg efterfølgende ærgrer mig over det jeg ikke fik, så tror jeg i det lange løb, at det betaler sig. Og så vil jeg sige, at man skal huske, at man jo ikke ved, om der er noget rabat at få, så spørg løs. Men husk også, at en handel også gerne skal være en god oplevelse for begge parter, så man skal opføre sig ordentligt.

Consent preferences