TOP
genbrug

Hvorfor tænker vi ikke genbrug ind i alt, vi forbruger?

Celina har solgt en lille pelset ven, og Natalie har købt ting til sin store pelsede ven på GulogGratis. Hør deres bedste genbrugshistorier her.  

Celina, 17 år, gymnasieelev (på billedet øverst i artiklen)

– Jeg går ind for genbrug. Hvordan? Jeg køber det meste af mit tøj brugt, så meget som overhovedet muligt. Der er kun få ting, jeg ikke køber brugt. Derudover så er vi også gode til at arve tøj af hinanden i familien, så jeg arver også tøj fra kusiner og søskende.

– Jeg kigger primært efter tøj (når der er tale om genbrug red.). Med mindre jeg falder over fede retroting. For eksempel har jeg fundet et kamera og en pladespiller.

– Et af mine bedste genbrugsfund er en sort kjole – sådan én af dem, der kan bruges til alle lejligheder, både til hverdag og fest. Den er fra en genbrugsbutik i København.

– Min cykel er fra GulogGratis: Generelt køber vi alle cykler brugt i min familie. Og vi har også solgt nogle møbler og en kat på GulogGratis.

 

genbrug

 

 

Nathalie, 30 år, butiks- og E-commerce-manager i Veras Odense

– Jeg går helt sikkert ind for genbrug! Det startede som teenager ud fra et økonomisk perspektiv. Og nu har jeg arbejdet med mode i mange år, og jeg synes, det er et møllehjul, der stikker af. Der bliver hele tiden produceret nyt og nyt. Min barsel har virkelig sat skub i nogle tanker: Vi tænker meget på miljøet, når vi spiser, så hvorfor ikke gå hele vejen og tænke miljøvenligt omkring tøj og andre ting? Det giver mening for mig at gøre det over hele linjen.

– Jeg går tit på genbrugsjagt efter møbler og nips. Og jeg tager afsted helt uden en plan. Det handler mest om at finde spændende, unikke ting. Jeg har gjort rigtig mange gode fund, bl.a. har jeg lige købt et helt fantastisk spejl i guld. Det er jeg glad for.

– Jeg var kun omkring ti år, da jeg første gang handlede på GulogGratis. Jeg havde nemlig en hest hos min farfar, så vi kiggede tit efter hesteting.

Consent preferences