TOP
Når vi genbruger, sparer vi ressourcer

Hvis vi ikke genbruger, ender vi som én stor losseplads

Når vi genbruger, sparer vi ressourcer.

Marian Thomsen, 20 år (på billedet øverst i artiklen)

– Jeg går absolut ind for genbrug, fordi jeg synes, det er en praktisk måde at genanvende både møbler, tøj og ting, som man generelt ikke skal bruge mere. Samtidig er det en mulighed for at finde noget nyt til sig selv, mens man sparer ressourcer.

– Jeg bruger meget genbrugsbutikker, hvis jeg for eksempel mangler nogle småting som kopper, glas eller lignende. Når man lige er flyttet ud, så har man ikke altid hele sortimentet. Og så kan jeg rigtig godt lide at gå på genbrugsjagt efter tøj. Det er en fed måde at få nogle nye ting i garderoben, som ikke lige hænger på den første bøjle, når du går ind i H&M.

– Et yndlingsgenbrugsfund? Det må være min kobberfarvede gallakjole, som jeg fandt brugt til 65 kr. Den er virkelig pæn.

 

Når vi genbruger, sparer vi ressourcer

 

André Alexander Jensen, 21 år

– Ja, jeg går ind for genbrug, fordi det skaber mere bæredygtighed i forbrugerstrømmen, og det er langt bedre for miljøet. Hvis vi ikke genbruger materialer, så ender vi med at bo i en stor losseplads.

– Jeg genbruger ikke så meget, som jeg gerne vil. Men når jeg snart skal ud at købe møbler, så vil jeg klart lede efter brugte møbler. Du kan virkelig finde noget godt til billige priser.

– Mit bedste genbrugsfund er nok mit tøjstativ. Det har jeg fundet i min vens lejlighed, og han havde tænkt sig at smide det ud. Nu bruger jeg det, og det giver mig mere tøjopbevaringsplads – og så sparede jeg min ven for en tur på genbrugsstationen.

Consent preferences