TOP
Elbiler og plug-in hybrid

Grønne biler i 2020: Elbiler og plug-in hybrid

Den grønne omstilling vinder mere og mere frem – og derfor gør elbiler, samt hybridbiler, det samme. De to mere bæredygtige biltyper er endnu ikke så udbredte, eller teknologisk langt fremme, at de fuldt ud kan konkurrere med de klassiske benzin- eller dieselbiler. Men de er utvivlsomt på vej frem!

Der er stor forskel på, om der er tale om en elbil, en hybridbil eller en plugin-hybridbil. Særligt de to sidste kan ved første tanke være svære at skelne fra hinanden for, hvad er forskellen egentlig på hybrid og plugin-hybrid?  

Hybrid: Toyota Yaris Hybrid

Toyota Yaris er en af Danmarks mest populære biler – den er faktisk så populær, at der kører mere end 63.000 af dem rundt på de danske veje, hvilket er nok til, at den indtager tredjepladsen over mest hyppige biler. Det er også nok til, at Yaris står for 30% af Toyotas bilsalg, så der skal virkelig noget kød på, når de laver en ny udgave. Er du nysgerrig på den nye Toyota Yaris Hybridså kan du læse nærmere via linket.


Elbil: Tesla Model X

Elon Musk fortsætter med at udfordre grænserne for, hvad en bil er og kan. Han satte for alvor skub i udviklingen af elbiler, hvor den første Tesla-model kom på markedet i 2008 – nemlig Tesla Roadster, som blev produceret frem til 2012.
Sidenhen er der kommet flere modeller på markedet, hvor Model X adskiller sig markant fra Model 3 – som vi ser flest af i det danske gadebillede – ved at være en firhjulstrukken SUV med Falcon-døre. Bilen har været på markedet siden 2015, hvor den med plads til syv personer adskiller sig fra de øvrige Tesla’er.

 

Elbil: Tesla Model 3

Den er med garanti blandt de bedst sælgende elbiler herhjemme, hvilket er tydeligt at se, når man bevæger sig rundt på de danske veje. Model 3 er nemlig ganske ofte at se rundt om i landet. Den blev kåret som vinder af Årets Bil i Danmark 2020, hvor de øvrige finalister var Kia XCeed, BMW 1-Serie, BMW 3-Serie og Peugeot 208.

 

Plugin-Hybrid: Kia XCeed Plug-in Hybrid

Kia har indtaget det danske billandskab med en perlerække af populære modeller – Picanto, Rio og Ceed er blot nogle af de modeller, som danskerne har taget til sig. De findes alle i flere udgaver, da de er blevet opdateret flere gange i årenes løb. Kia XCeed er et af de nyeste skud på stammen, som kommer i to udgaver, hvoraf den ene er en plug-in hybrid.
Med en XCeed Plug-in Hybrid får du en rækkevidde på op til 59 km (hvis du kører bykørsel). Den kan oplades både ude og hjemme, men der er også en 1,6 liters GDI-motor som sikrer, at du kan klare de længere ture. Den blev nomineret til Årets Bil i Danmark 2020, hvor den opnåede en finaleplads.

 

Plugin-Hybrid: Ford Kuga

En af de nyere spillere på markedet er Ford Kuga, som buldrer frem – den blev den mest indregistrerede bilmodel i juli 2020. Der er tale om en mellemstor SUV til en ret skarp pris! Du får en bil, som kan det meste – bl.a. kan den uden problemer fungere som familiebil.

 

Elbil: Hyundai Kona

Der er flere og flere bilfabrikanter, som udvider deres sortimenter – som oftest består af klassiske benzinmodeller – så der også er et mere bæredygtigt alternativ. En af disse udvidelser er Hyundai Kona Electric, som var den mest solgte elbil i Danmark i juli 2020. Foruden at komme i en benzin- og en eludgave, så kan du også få en Kona hybrid.

Interessen for grønne biler fortsætter i 2020 selvom lanceringen af flere modeller er blevet udskudt pga. COVID19-pandemien, som har lammet store dele af verden i månedsvis. 2020 var spået til at være året, hvor de grønne biler ville blive endnu mere udbredt og med fuld fart på udviklingen – det er dog ikke helt gået sådan. Segmentet er klart på vej frem, men det store boom ser ud til at være skubbet til 2021 og 2022, hvor mange billanceringer er rykket til.

Consent preferences