TOP
Acustic paneler

God akustik er vigtig for dit velvære

Fantasien Det er ikke sikkert, at akustik er det første du tænker på, når du tænker på indeklima – du tænker måske på andre ting, som f.eks. luftfugtighed, hvilket bestemt også er vigtigt for et sundt indeklima. God akustik er faktisk essentielt for dit velvære, samt når det gælder et sundt indeklima og arbejdsmiljø. Derfor er lydabsorberende produkter en del af porteføljen hos Scan Office, da en del af missionen er, at vi alle fortjener et sundt og givende miljø omkring os – ude som inde. 

 

Der findes et overraskende bredt udvalg af akustikforbedrende produkter; faktisk bredere end man lige går og tror. Et produkt som man oftest ser – særligt i storrumskontorerne – er lydabsorberende skærme eller tavler, som samtidig kan give en smule privatliv ved skrivebordet. Disse tavler er også at finde hos Scan Office, men der er mange andre produkter i sortimentet, så du har rig mulighed for at skræddersy en løsning, som passer til lige netop dine behov.

>BR>

Hvorfor er det så vigtigt at investere i akustikken?

Undersøgelser viser, at dårlig akustik påvirker indlærings- og arbejdsevnen i negativ retning. Faktisk helt op til 20% i forhold til, hvordan det ville se ud under de rette forhold. Dårlig akustik kan også være en af mange katalysatorer, når det gælder stress, så det kan i sidste ende være en god og klog investering – for både virksomhed og medarbejdere – at give de akustiske forhold en overhaling. Særligt store rum, som f.eks. storrumskontorer, kan være en kæmpe udfordring, da støj hurtigt udvikler sig til larm. Støj og larm kan hurtigt blive et forstyrrende element, som går ud over produktivitet og koncentrationsevnen. Mennesker er ikke ens, hvorfor nogen kan have behov for lidt ekstra hensyn – mere om det længere nede.

 

Få den rette løsning

Det er ikke helt så simpelt, som det kan komme til at lyde, at optimere akustikken på din arbejdsplads. Arbejdstilsynet har en række vejledninger på deres hjemmeside, hvor du bl.a. kan blive klogere på, hvordan de optimale akustiske forhold skal være – der er nemlig forskel på, om det er en daginstitution, et kontor eller et undervisningslokale.

Scan Office har ’akustiklaboratorier’ i Herlev og Horsens Showroom, hvor du kan opleve forskellige akustiske løsninger på nær hånd. En stor del af de lydabsorberende løsninger er ikke kun gavnlige for akustikken, de er også dekorative og fungerer som kunstneriske udsmykninger af omgivelserne. Akustiklaboratorierne hjælper dig, så du rent faktisk får den rette løsning, da der kan laves målinger, som fortæller hvad der skal til for at opnå den rette akustik – du slipper derfor for, at det bare er et gæt.

Det er kun fantasien der sætter grænser

Det er kun fantasien, som sætter når det kommer til lydabsorberende løsninger, som kan forbedre akustikken på arbejdspladser og i private hjem. Hverken mennesker eller fysiske lokationer er ens, hvorfor det er vigtigt at favne så mange forskellige løsninger, som overhovedet muligt. Du er måske én af dem, som bare gerne vil have en forbedret akustik, men ikke ønsker at de akustikforbedrende elementer skal være synlige – sådan en løsning findes også. Shape Acoustic Sound Blocks er akustikpaneler, som består af hamp. Panelerne kan monteres under borde, hvor de virker 90% så godt, som hvis de i stedet var monteret på væggen. Hampeproduktionen er så bæredygtig, at hampeplanterne absorberer mere CO2, end produktionen udleder. For hvert ton hamp der produceres, så bliver der 1,63 ton mindre CO2 i luften.

Hamp er en plante, som sagtens kan gro i Danmark. I dag bruges hamp primært til foder, hvor der går en del plantemateriale til spilde i processen. Shape Acoustic fandt ud af, at det var muligt at udnytte hampens lydabsorberende egenskaber til et bæredygtigt produkt, som ikke blot består af materialer, som ellers ville gå til spilde, men som også kan genanvendes til nyt fibermateriale. Ydermere så gror hampeplanten hurtigt: Den kan blive op til 4 m høj og kan høstes ca. to gange om året.

 

Når akustik og æstetik går hånd i hånd

Hvis du ikke har noget imod, at akustikløsningerne er synlige i rummets indretning, så er der et hav af løsninger. Ophold i naturen er gavnligt for den mentale sundhed, hvilket er blevet ganske tydeligt under coronapandemien. Det er bl.a. populært som aldrig før at gå ture, som led i opretholdelsen af mental velvære. Naturens farver og elementer er ikke kun forbeholdt udendørsaktiviteter, da det er nemt at gøre til en del af den indendørsindretning. Planter er ikke kun gode for mental sundhed, de er også fremragende for dit indeklima – og faktisk også for akustikken.

Scan Office har en del ’grønne akustikløsninger’, som kan være en smuk tilføjelse til omgivelserne. Hvis den skal have hele armen, så kan du vælge at gå med en plantevæg, som både er nemme at opsætte og vedligeholde, men som også har et lavt forbrug af vand og gødning. Det er Jydsk Planteservice som står for leveringen, hvor planterne plantes i organiske vækstmedier, så der sjældent vil være behov for at udskifte nogle af planterne. Du kan også tilkøbe serviceaftale på din plantevæg, hvor der evighedsgaranti på systemet, så du står med en bæredygtig løsning.


Mos er det nye sort

Der er også mulighed for at vælge en løsning, som består af skandinavisk mos, som er håndplukket. Mossen er en fantastisk lydabsorbent, som samtidig er yderst gavnlig for indeklimaet. Mossen optager og afgiver fugt, så du vil have et sundt indeklima. Du kan vælge den naturfarvede mos, men du har også mulighed for at vælge mellem en række vegetabilske farver. Det er kun fantasien der sætter grænser for udtrykket. Mossen lægges i saltvand, når det plukkes, så man slipper af med forskellige smådyr. Foruden at være smukt at se på og være akustiskforbedrende, så giver det også en frisk duft af skov og natur – du får desuden en lydabsorbent, som er vedligeholdelsesfri.

Abstracta står bag akustikpaneler lavet af restaffald fra korkproduktion. Deres Sahara er et helt kunstværk i sig selv, da det ligner en bølgende ørken, som monteres på væggen. Korkproduktionen foregår i harmoni med naturen, da det understøtter en stor del af den portugisiske natur og dertilhørende dyreliv.
Götessons Woodstock er en smuk lydabsorbent, som ligner skiver af en træstamme – men ikke er det. Materialet er i stedet PET-flasker og plantefibre, som hænger sammen uden brug af lim eller andre bindemidler.En løsning, som er ultramoderne – særligt i nybyggeri – er akustikpaneler. Her er det Woodupp som leverer de smukke akustiklameller.Du får et lyddæmpende panel, som er yderst dekorativt og passer ind i de fleste omgivelser. Det består udelukkende af bæredygtige materialer af FSC-certificeret træ, som kommer fra bæredygtigt skovbrug. Bagbeklædningen består af filt lavet af plastikflasker.

 

Hvor skal man starte?

Det kan virke som noget af en mundfuld, men det er ganske simpelt. Book et møde med Scan Officehvor I kan få en snak om, hvilken løsning der passer bedst til dig. God akustik er enormt vigtig for dit velvære – både i hjemmet og på arbejdspladsen. Udfordringen er ofte større, når det gælder arbejdspladser, da der sjældent er indrettet med gulvtæpper og andre “hjemlige elementer”. Det betyder ikke nødvendigvis, at akustikken i dit hjem er optimal. Mange af de dekorative løsninger vil også fungere fremragende i private hjem, hvor akustikpanelerne er populære. Men mosvægge eller mindre mosfelter vinder også mere og mere frem.
Consent preferences