TOP
Genbrugstøj er det perfekte udklædningstøj

Genbrugstøj er det perfekte udklædningstøj

Mangler du et julemandskostume til juleaften? Så tag et smut i genbrugen. Her har Mette i hvert fald haft succes med at finde udklædningstøj. Læs med og hør, hvad hun og studieveninden Sofie ellers kigger efter, når de er på genbrugsjagt.

Går I ind for genbrug?

Sofie: Jeg går ind for genbrug og giver altid mine ting videre, hvis jeg har noget, som jeg ikke bruger længere. Jeg vil egentlig også gerne blive bedre til selv at købe brugt. Det er jo godt for miljøet.

Mette: Jeg elsker genbrug. Min farmor arbejdede i en genbrugsbutik, så det har altid været naturligt for mig at genbruge. Jeg har især brugt genbrugsbutikkerne til at finde udklædningstøj. Man kan selvfølgelig finde mange andre fine ting derinde, men jeg har tit skulle bruge udklædningstøj, og i stedet for at gå ud at købe noget nyt og dyrt, finder jeg det brugt. Jeg var for eksempel i genbrugsbutikken efter udklædningstøj, dengang jeg skulle på rustur.

 

Er der noget specifikt, I kigger efter, når I er på genbrugsjagt?

Sofie: Jeg kigger efter alt muligt forskelligt. Det kan både være tøj og ting til hjemmet: Det er måske især køkkenting og nips til min lejlighed.

Mette: Jeg kan godt lide at kigge efter møbler – og også ting til køkkenet. Mange af tingene når jo slet ikke at blive slidt, før folk skifter dem ud. Det samme gælder for tøj. Men jeg er nok bedre til at donere tøj, end jeg er til at købe brugt tøj.

 

Hvad er jeres bedste loppefund?

Sofie: Det er helt klart min sofa. Den er fundet på en genbrugsside på nettet. Så det er jo egentlig også genbrug. Det havde jeg faktisk ikke lige tænkt over.

Mette: Mit spisebord. Det er et rigtig fedt bord. Og det er genbrug på flere måder. Selve bordet er lavet af genbrugsmaterialer. Og så har jeg købt det brugt på en genbrugsside på nettet.

 

Bruger I GulogGratis?

Mette: Jeg har brugt siden en enkelt gang, hvor jeg købte sådan en holder til kosmetik. Den står ude på mit badeværelse nu.

Consent preferences