TOP
Genbrugsfund har en historie

Genbrugsfund har en historie

Selvom det er brugt af andre, er det nyt for os.

Nanna Lykke, 24 år, arbejder i vuggestue (på billedet øverst i artiklen)

–  Jeg går meget op i genbrug! Jeg synes, det er sjovt at købe genbrug – både på loppemarked, i genbrugsbutikker og bytte tøj med venner og veninder. Desuden bruger jeg al maden i mit køleskab.

–  Jeg genbruger, fordi jeg elsker at finde noget unikt, der skiller sig ud, og som man ikke finder 10 af i en butik. Samtidig synes jeg, at det er super vigtigt, at vi passer på vores miljø og vores jord. Når ting er brugt af en anden, er det stadig nyt for mig – derfor nyder jeg genbrugsting mindst lige så meget som ubrugte ting.

– Mit bedste genbrugsfund er nogle rigtig fine og unikke vintagekjoler, som jeg aldrig havde fundet i en ”almindelig” butik. Jeg har også fået et mega flot spejl af min lillebror, som han har fundet i en genbrugsbutik.

 

Genbrugsfund har en historie

Genbrugsfund har en historie

 

Jeppe Sejer Petersen, 26 år, Koordinator hos Folkekirkens Nødhjælp  

– Jeg går i hvert fald ind for genbrug, da jeg synes, det er super vigtigt. Når tøj bliver produceret og særligt farvet, så skader det miljøet. Derfor er det vigtigt, at vi ikke bare smider ud – men genbruger og giver væk til andre.

– Jeg går meget i genbrugsbutikker, og jeg er stor fan af apps, der sætter fokus på at minimere madspild. Maden er billig samtidig med, at jeg støtter et godt formål.

– Mit bedste genbrugsfund må være noget, som jeg har købt til min kæreste. Det er en god måde at finde en unik gave, som hun ikke selv kan gå ud at købe i en af byens butikker.

 

Consent preferences