TOP
Genbrug er mere end bare genbrugsbutikker

Genbrug er mere end bare genbrugsbutikker

Hanna og Christian går begge på genbrugsjagt efter interiør. Læs med, og få inspiration til, hvad du skal kigge efter, næste gang du tager på genbrugsjagt.

Christian, 22 år (på billedet øverst i artiklen)

– Jeg går i den grad ind for genbrug. Det er en god måde at spare på vores begrænsede ressourcer. Og så kan man bare få billigere og mere unikke ting og på den måde få et mere personligt hjem.

– Jeg køber en del tøj secondhand. Der er mange, der tror, at genbrug kun handler om at gå ned i den lokale genbrugsbutik. Men man kan sagtens finde en masse fede ting på nettet, som også ofte er i lidt bedre kvalitet.

– Jeg bruger tit genbrugsfund i indretningen af mit hjem. Det kan selvfølgelig ikke undgås, at nogle ting må købes fra ny, men jeg kan ret godt lide den personlighed, som genbrugsvarer giver.

– Det er altid fedt at finde designermøbler til gode priser; men det er også bare dem, der ryger hurtigst. Folk ved godt, hvilke ting de skal kigge efter.

– Der behøver egentlig ikke at være noget bestemt formål med min genbrugstur. Jeg elsker bare at kigge og se, om der er noget, der tilfældigvis lige passer ind i mit hjem. Det kan være alt fra borde og stole til lamper og nipsting.

– Jeg tror, at mit bedste genbrugsfund er en lampe på marmorfod, som har sådan nogle messingudløbere med pærer i. Den er faktisk købt på GulogGratis. Og så er jeg også ret vild med et kinesisk hyggeæg, der står som en borddekoration derhjemme.

 

Genbrug er mere end bare genbrugsbutikker

 

Hanna, 16 år

– Jeg går vildt meget ind for genbrug! Så meget, at jeg faktisk næsten kun køber brugte ting. Det er bare billigt. Og så er det fedt at have noget, som andre ikke har.

– Jeg tager typisk på genbrugsjagt for at kigge efter kopper. Det ser fedt ud, når man har mange forskellige kopper. Og det må meget gerne være keramikkopper. Jeg synes, at det er sådan en hyggelig ting at samle på.

– Mit bedste genbrugsfund må være den taske, jeg har på i dag. Den er fundet i en genbrug i Berlin. Og det viser bare, at man også kan være heldig at gøre gode genbrugsfund i udlandet.

– Der var engang, hvor vi altid købte genbrugsmøbler derhjemme – og dem fandt mine forældre typisk på GulogGratis. De brugte også platformen til at sælge deres egne møbler videre, når det var tid til lidt fornyelse.

Consent preferences