TOP
cykler og sofaer

Genbrug: Anders And-blade, cykler og sofaer

Vi har været en tur i Odenses gågader for at snakke om genbrug med byens borgere. Her stødte vi ind i et kærestepar, der består af Peter på 22 år og Kristine på 25 år.

 

Hvad synes I om genbrug?

Kristine: Jeg synes, det er en god ting med genbrug. Vi har en forbrugerkultur, der ikke er så konstruktiv, synes jeg. Derfor går jeg også meget op i at aflevere mine egne ting til genbrug, så andre mennesker kan få glæde af det. Jeg synes, det er synd bare at smide det ud.

Peter: Jeg synes også, det er utrolig vigtigt at genbruge. Det kunne vi generelt være meget bedre til. Jeg føler, at kommunerne godt kunne gøre det nemmere for os at genbruge. Fx i forhold til at sortere affald.

 

Hvad gør I selv for at genbruge?

Kristine: Vi smider tøj til genbrug, og så prøver vi at lave noget sortering af pap, batterier og glas.

Peter: Ja, og plastikposer. Dem man køber i supermarkedet. Dem prøver vi at gemme og genbruge.

Kristine: Jeg har også købt en del brugt tøj, men jeg gør det ikke så meget mere. Det handler nok mere om tid end vilje. Meget af det service, jeg har derhjemme, har jeg arvet fra mine bedste- eller oldeforældre. Vi har faktisk rigtig mange ting, som vi har fået og dermed undgået at købe fra nyt.

 

Har I nogensinde købt eller solgt noget via GulogGratis?

Kristine: Jeg har engang købt helt vildt mange Anders And-blade, fordi jeg læste mange af den slags blade, da jeg var omkring 12 år. Så tror jeg også, at jeg har solgt en cykel derinde.

Peter: Jeg har solgt min sofa på GulogGratis, og det var bare super nemt.

Consent preferences