TOP

Gamle ting med gode historier

Charmen ved genbrug er, at man kan finde gamle ting med gode historier. Læs med, og hør blandt andet om Albertes lyserøde lænestol, der har fungeret som fødebriks for menneskets bedste firbenede ven.

Alberte, 20 år (på billedet øverst i artiklen)

– Jeg går ind for genbrug, fordi det er en fed måde at få mere unikke ting på. Og så kan man også bare finde noget helt andet, end det alle andre har. En anden god ting ved genbrug er selvfølgelig, at man sparer en masse penge.

– Når jeg går i genbrugsbutikker, er det mest for at kigge efter tøj. Hvis vi ikke genbruger, er der mange generationer af fedt tøj, der går til spilde. Og det synes jeg ikke, at det skal. Jeg bruger også tit mine veninders forældres gamle tøj, hvis det er noget, de har mulighed for at give videre.

– Jeg er begyndt også at kigge efter møbler og tallerkener, når jeg er på genbrugsjagt. Der går nok ikke så længe, før jeg gerne vil flytte hjemmefra, og så er det rart at have sådan nogle ting.

– Det betyder ikke så meget for mig, om tingene er mærkevarer. Men jeg fandt engang en grøn striktrøje fra Acne i en genbrugsbutik; den var bare så fed. Det var godt nok min veninde, der endte med at købe den, men jeg har heldigvis fået lov til at låne den et par gange.

– Jeg har engang købt en lyserød lænestol af en dame via GulogGratis. Det var mit første genbrugsmøbel. Og det var noget med, at hendes mormors hund havde født på den. Så det er en stol med en god historie.

 

 

August, 18 år

– Jeg går helt klart ind for genbrug. Det er fedt, at man kan få tøj med historie. Og så er det bare mega billigt. Og mega cool.

– Nips. Møbler. Tøj. Jeg kigger efter det hele, når jeg er på genbrugsjagt. Det vigtigste for mig er bare, at det ser cool ud, så vil jeg gerne have det.

– Jeg fandt engang et vildt fedt bord med keramikfliser på bordpladen. Det er nok mit bedste genbrugsfund. Jeg er i hvert fald ret glad for det. Og så er keramik jo også bare totalt in lige for tiden.

– Jeg bruger GulogGratis ret meget til at sælge de ting, jeg ikke bruger længere. Og til at søge efter bestemte ting, jeg lige leder efter.