TOP

Forhastet cykelkøb gjorde Christian Bækholm klogere

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være da jeg købte en lille lejlighed på Nørrebro sammen med min bror i 2002.

Dengang var der mange der rystede på hovedet af os, fordi de mente, at den var så dyr, at det ville ende som en dårlig handel, men jeg havde på det tidspunkt boet i alt for mange midlertidige lejligheder rundt om i København, og manglede en fast base.

Det fortæller Christian Bækholm til www.GulogGratis.dk.

 

Lejligheden steg i pris i starten, men der gik dog ikke mere end nogle år, før det så ud som om, at de der havde kritiseret købet skulle få ret, da bunden gik ud af boligmarkedet, og lejligheden faldt i værdi.

På samme tid havde jeg mødt min kone og fået mit første barn, så jeg måtte flytte ud til noget større, og i stedet rykkede min bror ind i lejligheden, der bare blev mindre og mindre værd. Heldigvis kunne han bo der i en årrække, hvor vi formåede at have is i maven, selvom det var dyrt, at skulle betale til lejligheden.

Først for kort tid siden besluttede vi os for at sælge lejligheden, og vores tålmodighed viste sig at have båret frugt. Vi solgte lejligheden med en god fortjeneste.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort er en fødselsdaggave jeg gav min kone. Hun havde længe ønsket sig en cykel, men jeg var gået for sent i gang med at lede efter én til hende.

Derfor endte det med, at jeg fandt en hjemmeside, der så respektabel ud og bestilte cyklen derfra. Allerede da den ankom, kunne jeg godt se, at det vist var lidt noget bras, jeg var kommet til at købe, selvom jeg egentlig havde givet en ok pris for cyklen, men jeg samlede den, og forærede den til hende.

Den holdt i en sæson, så begyndte den at ruste så voldsomt, at den praktisk taget forsvandt for øjnene af os. Først røg der en pedal, så var der noget med bremserne, så gearet og efter halvandet år smed jeg cyklen ud og vi købte en ordentlig cykel til min kone.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man skal gøre sit hjemmearbejde ordentligt.

Det er det jeg har lært af mit store fejlkøb. Det er bedre at sætte sig ned, og læse op på, hvad man skal være opmærksom på, og hvilke erfaringer andre har gjort sig, før man gør en handel – uanset, at det ikke lige er det skæggeste når man sidder med det – så kan det altså være vigtigt i det lange løb. Og skulle man alligevel gøre en dårlig handel, så ved man dog, at man har gjort sit bedste, og ikke bare været doven.