TOP
huskeligten til at flytte hjemmefra

Flytte hjemmefra? Her er huskelisten til det praktiske

Hvis det er første gang, du skal stå på egne ben, så kan det være svært at overskue, hvad der skal være styr på – man er jo vant til, at alle de nødvendige ting er tilgængelige hjemme hos mor og far. Vi har her gjort det nemmere for dig, da vi har samlet de vigtigste ting, man bør anskaffe sig, når man skal starte sit eget hjem op. 

 

Det er (desværre) ikke kun en masse indkøb, der skal være styr på, når man flytter hjemmefra for første gang; der er nemlig også en masse praktiske ting, der skal være styr på. Flytter du f.eks. for dig selv og ikke sammen med andre, så kan du i nogle tilfælde være dækket af dine forældres forsikringer – det er altså værd at undersøge, om du på forhånd er dækket, da du i så fald ikke skal betale for de(n) forsikring(er).

 

Alt det praktiske

 

– Læg et budget – også selvom det kan være kedeligt og virke unødvendigt. Det giver dig et overblik over, hvor stor en del af udgifterne, der kan blive dækket af din SU eller elevløn. Det gør det lettere for dig at vurdere, hvor meget du har behov for at tjene på et studiejob.

Sørg for at der er plads til bl.a. uforudsete udgifter (f.eks. en lidt større tandlægeregning), men også sjov med vennerne.

– Hvordan skal flytningen foregå? Skal du flytte en kortere distance, hvor det kan lade sig gøre med en bil og trailer over et par omgang? Skal du hyre et flyttefirma? Eller skal du måske ’blot’ leje en flyttebil til formålet?

– Pak fornuftigt. Er det alt som du gerne vil have med videre eller skal noget sælges/doneres til genbrug? Der er ikke grund til at fylde de dyrebare kvadratmeter med ting, du ikke længere vil have/har brug for.

– Planlæg dine flyttekasser. Der er ikke grund til at pakke de vigtigste ting, som du skal bruge med det samme, nederst i de nederste flyttekasser. Sørg for at det er lettilgængeligt og pak evt., så én papkasse skal pakkes ud i det samme skab i stedet for i tre forskellige.

– Meld flytning. Du skal melde din flytning senest fem dage efter indflytning. Nogle steder bliver din nye adresse automatisk indhentet, men det er ikke alle steder. Du skal selv oplyse din nye adresse til: Tandlægen, blodbanken (hvis du er bloddonor), din arbejdsgiver, til abonnementer af bl.a. aviser.

– Kan jeg få boligsikring/boligstøtte? Du har måske mulighed for at modtage boligstøtte, hvilket kan være med til at give dig lidt ekstra luft i økonomien.

– Aflæs diverse målere (el, vand, varme) ved indflytning. Så sikrer du dig selv bedre med henblik på, at du ikke kommer til at betale for meget, når du kender startforbruget.

– Tilmeld internet. Sørg for at tilmelder internet på din nye adresse, så du slipper helt eller delvist for en periode uden internet i dit nye hjem. Du kan ofte vælge mellem forskellige udbydere såsom HiperStofa eller YouSee.

– Husk at sætte dit navn på din nye postkasse.

– Hvad med forsikringer? Hvis du flytter hjemmefra alene, så kan du ofte være dækket af dine forældres indboforsikring – det varierer fra selskab til selskab, om det gælder indtil du er fylder 18 eller 21. Hvis ikke du er dækket af dine forældres, så er det et dumt sted at spare, da du ikke er sikret i tilfælde af f.eks. brand eller indbrud, hvis ikke du har en indboforsikring.
Undersøg om du allerede har en ulykkesforsikring, hvis ikke du har én, så bør du tegne en, så du er dækket, hvis der skulle ske dig noget. Find, se og sammenlign priser på dine forsikringer her.

Hvis du har styr på ovenstående, så er du godt på vej!
Consent preferences