Flytte hjemmefra? Her er huskelisten til det praktiske
Hvis det er første gang, du skal stå på egne ben, så kan det være svært at overskue, hvad der skal være styr på – man er jo vant til, at alle de nødvendige ting er tilgængelige hjemme hos mor og far. Vi har her gjort det nemmere for dig, da vi har samlet de vigtigste ting, man bør anskaffe sig, når man skal starte sit eget hjem op.
Det er (desværre) ikke kun en masse indkøb, der skal være styr på, når man flytter hjemmefra for første gang; der er nemlig også en masse praktiske ting, der skal være styr på. Flytter du f.eks. for dig selv og ikke sammen med andre, så kan du i nogle tilfælde være dækket af dine forældres forsikringer – det er altså værd at undersøge, om du på forhånd er dækket, da du i så fald ikke skal betale for de(n) forsikring(er).
Alt det praktiske
Sørg for at der er plads til bl.a. uforudsete udgifter (f.eks. en lidt større tandlægeregning), men også sjov med vennerne.
– Hvordan skal flytningen foregå? Skal du flytte en kortere distance, hvor det kan lade sig gøre med en bil og trailer over et par omgang? Skal du hyre et flyttefirma? Eller skal du måske ’blot’ leje en flyttebil til formålet?
– Pak fornuftigt. Er det alt som du gerne vil have med videre eller skal noget sælges/doneres til genbrug? Der er ikke grund til at fylde de dyrebare kvadratmeter med ting, du ikke længere vil have/har brug for.
– Planlæg dine flyttekasser. Der er ikke grund til at pakke de vigtigste ting, som du skal bruge med det samme, nederst i de nederste flyttekasser. Sørg for at det er lettilgængeligt og pak evt., så én papkasse skal pakkes ud i det samme skab i stedet for i tre forskellige.
– Meld flytning. Du skal melde din flytning senest fem dage efter indflytning. Nogle steder bliver din nye adresse automatisk indhentet, men det er ikke alle steder. Du skal selv oplyse din nye adresse til: Tandlægen, blodbanken (hvis du er bloddonor), din arbejdsgiver, til abonnementer af bl.a. aviser.
– Kan jeg få boligsikring/boligstøtte? Du har måske mulighed for at modtage boligstøtte, hvilket kan være med til at give dig lidt ekstra luft i økonomien.
– Aflæs diverse målere (el, vand, varme) ved indflytning. Så sikrer du dig selv bedre med henblik på, at du ikke kommer til at betale for meget, når du kender startforbruget.
– Tilmeld internet. Sørg for at tilmelder internet på din nye adresse, så du slipper helt eller delvist for en periode uden internet i dit nye hjem. Du kan ofte vælge mellem forskellige udbydere såsom Hiper, Stofa eller YouSee.
– Husk at sætte dit navn på din nye postkasse.
Hvis du har styr på ovenstående, så er du godt på vej!