TOP
Find belysning til din boligindretning

Find belysning til din boligindretning

Har du svært ved at finde belysning til din boligindretning? Her på siden guider vi dig til, hvordan du finder brugt belysning med den rette søgeteknik. Det behøver nemlig ikke være en kompliceret proces at købe belysning brugt, uanset om det drejer sig om en loftlampe, gulvlampe eller bordlampe. Du får tips og tricks til, hvordan du fremadrettet kan gøre din søgning lettere.

 

Sådan vælger du lampetype

Lamper kommer i mange forskellige typer. Derfor kan det indimellem være lidt af en jungle at træffe valget om, hvorvidt det skal være den ene eller anden lampetype. Som udgangspunkt behøver dine overvejelser ikke at være specielt komplicerede: Du bør nemlig først og fremmest tage udgangspunkt i resten af din indretning. Det giver altid en flot rød tråd, hvis du forsøger at matche med dine nuværende lamper.

På den måde skaber du et hjem i harmoni og uden for meget ubalance. Er du villig til at kaste ekstra penge i puljen og dermed investere i en dyr lampe, er det vigtigt, at du nøje overvejer din indretningsstil. Er du til det minimalistiske frem for det sprudlende? Er du til markante eller neddæmpede farver? Er du til bløde eller mere firkantede former? Er du til designere som Le Klint og Poul Henningsen?

 

Vælg ud fra dit lysbehov

Det er klart, at dit lysbehov langt hen ad vejen vil få en afgørende rolle, når du skal beslutte, om det skal være en bordlampe, standerlampe eller en helt tredje lampe. Lysbehovet kan desuden afhænge af, om lampen skal stå på dit kontor, i entréen eller i soveværelset.

På GulogGratis.dk kan du finde mange forskellige bordlamper i forskellige materialer, prisklasser, brands og design ud fra de rette søgekriterier. En populær klassiker er blandt andet PH-bolampen, der er designet af Poul Henningsen og Louis Poulsen. Dengang lampen kom på markedet, var det elektriske lys nyt. De to designere skabte i den forbindelse et helt nyt skærmsystem, forklarer en artikel fra DR.

PH-bordlampe er en smuk skrivebordslampe, som er ideel for dig, der er vild med dansk design og gerne investerer i større og dyrere fund. I stedet for at købe den fra ny kan du blandt vores udbud spare penge og samtidig træffe et bæredygtigt valg til din indretning. Du kan også overveje Saxlampen fra Le Klint, hvis du mangler en moderne, hyggelig og tidløs væglampe.


Sådan vælger du loftslamper

Loftlamper er til for at lyse et rum op. Lyset skal derfor være tilpas skarpt til, at hele rummet bliver belyst. Samtidig ønsker de fleste et behageligt og lyst hjem, hvor lysniveauet er tilpas – hverken for skarpt eller for svagt. Har du i forvejen et meget lyst hjem, fordi du bor i en nybygget bolig, behøver du måske ikke et specielt skarpt lampelys. Samtidig skal du overveje, om du ønsker, at lampen skal have lidt kant og skabe kontrast til en måske ellers klinisk indretning og stil.

Consent preferences