TOP

Få styr på din opvarmning

Uge 42 er ikke kun efterårsferie, men markerer også, at efteråret for alvor er over os med dalende temperaturer – torsdag d. 20. oktober stod store dele af landet op til en frostklar morgen med temperaturer et godt stykke under frysepunktet. Det betyder også, at det er ved at være tid til at tænde for varmen, hvis det ikke er gjort. Men det kan gøre ondt på økonomien – danskernes økonomi er presset på en måde, som den ikke har været i mange år. Det går, desværre, særligt ud over varmen hos rigtig mange og det kan vi tydeligt se, når vi ser på, hvad der bliver ledt efter på GulogGratis.

Hvis vi ser på den indeværende del af oktober (20 dage) og holder det op mod samme periode i 2021, så bliver der søgt markant mere på opvarmningsrelaterede søgninger. Den mest brugte brænde søgning er steget med 305%, brændekløver er steget med 319%, mens brændeovn er steget med 530%.

Det er ikke det eneste sted, vi har observeret en stigning – det samme er tilfældet for træpiller som er steget med 1353%, mens pillefyr kun har oplevet en moderat stigning på 34%. Akkumuleringstank er steget med 483%, solceller er steget med 308% og brændefyr er steget med 339%.

Men det hele går altså ikke op i opvarmning …

… der er nemlig fortsat stor lyst til at udvide husstanden med en firbenet ven. Hunde er generelt en højdespringer og har været det længe. Cocker Spaniel er den absolutte top 1 lige nu og med en stigning på 58% siden sidste år. Hos kattene er det Maine Coon der oplever størst popularitet.