Få styr på din opvarmning
Derfor er det også en god idé at undersøge mulighederne for, hvilke varmekilder man kan benytte, og hvad du kan gøre for at gøre din valgte varmekilde endnu mere klima- og budgetvenlig.
Et mere budgetvenligt oliefyr
Husene på landet vil som oftest være af lidt ældre dato, og her finder man som oftest det klassiske oliefyr som den gennemgående varmekilde. Det skyldes, at man rigtig mange steder på landet ikke har muligheden for at få fjernvarme, da det simpelthen mange steder ikke er blevet udbygget til landområderne endnu.
En hyggelig og effektiv opvarmningskilde
Når man forestiller sig en hyggelig landejendom, vil der ofte også være en brændeovn, en pejs eller måske et bålsted som en del af billedet. Heldigvis er det ikke udelukkende pyntende hyggespredere, men naturligvis også ganske effektive varmekilder, som kan bruges som ekstra måder at varme huset op på. Har du mod på det, kan du endda spare en del ved at købe eller kløve tilbehør i form af brænde selv med en brændekløver og på den måde få gang i brændeovnen og opvarmningen på en mere budgetvenlig måde.
En alternativ løsning med fyr og træpiller
Hvis du er på udkig efter et alternativ til det traditionelle oliefyr, kan du overveje, om du skal vælge et træpillefyr i stedet. Med et træpillefyr kan opvarmningen i selv store huse ordnes både hurtigt og nemt, og det er en grønnere løsning end at bruge forbrændingsolie. Man slipper også med træpiller for at betale CO2-afgift, fordi træpillerne – der, som navnet antyder, er lavet af træ – har optaget lige så meget CO2, da de voksede, som de gør, når de bliver forbrændt igen.