TOP
Efterårshygge

Efterårshygge både inden- og udendørs

Efteråret er med mørkets komme, dalende temperaturer, samt regn og rusk den oplagte årstid til dansk hygge med venner og familie. Vi kender det alle, på kolde og våde dage, så har vi mest lyst til at slå lejr i sofaen.

 

Efterårshygge

 

Aktiviteter indendørs

Når vejret ikke lægger op til at opholde sig udenfor, så gælder det om at finde en indendørsaktivitet, som kan gøre det bedste ud af situationen. Mange mennesker bliver i dårligt humør, når vejret er gråt og kedeligt, og derfor tys der ofte til ‘dansk hygge’. Stearinlys, lune tæpper og varm te eller kakao. Lidt god musik og en bog, eller måske en god film eller serie. Drejer det sig om en skærmaktivitet, så udnyt det og lav noget fælles med partner og/eller børn – se en hyggelig familiefilm, som underholder både store som små. Vil I derimod give jer i kast med en aktivitet, hvor I har mere indbyrdes interaktion, så følger et par forslag nedenfor.

En klassiker er at spille et spil sammen. Alle kender de klassiske brætspil som Matador, Trivial Pursuit eller Ludo – men indenfor de seneste år, er brætspil blevet mere og mere populære i den brede befolkning. Spil som EGO, Partners, Hint og Ludo Quiz er blevet voldsomt populære og er efterhånden at finde i mange hjem. Der findes et kæmpe udvalg og du finder også en hel del, både nye og brugte, (bræt)spil på GulogGratis. Er I ikke til brætspil, så er et klassisk sæt spillekort gode at have ved hånden til et slag Fisk, 500 eller Røvhul, for bare at nævne et par stykker.

I kan også vælge at gå en tur i køkkenet sammen og bage brød eller kage – eller tilberede et måltid – hvor I sammen nyder resultatet af jeres fælles arbejde i køkkenet.

Hvis I er mere til det kreative hjørne, så er julen ved at være lige om hjørnet, så det er ved at være tid til de klassiske juledekorationer. Mangler I julepynt, så kan I også tage en klippe-klisterdag med familien.

 

Efterårshygge

 

Aktiviteter udendørs

I takt med at julen kommer tættere på, så begynder årets julemarkeder også så småt. Disse finder sted over hele landet i november og december – steder og datoer følger i et separat indlæg.

Når vejret ikke er blæsende og regnfuldt, så er det oplagt at tage familien med en tur. Dette kan være i din nærliggende skov eller park, eller måske ved stranden eller bare i det område, I er bosat i. Man kan blive overrasket og finde mange små perler. Med den rette påklædning, så er regn og blæst selvfølgelig ikke af vejen – men det er nu engang sjovere, når man ikke bliver alt for våd og kold. Under alle omstændigheder, så kan I meget passende varme jer på en varm kop kakao eller te, når I er vendt hjem. Er du bosat på Sjælland, eller er du villig til at tage en længere tur, så er en familietur i Tivoli, når de har  juleåbent 17. november til 31. december, altid en hyggelig idé. Er du bosat på Fyn, så er det mere oplagt at lægge vejen forbi Egeskov Slot, hvor der finder flere begivenheder sted i efteråret; blandt andet, så afholdes der fredag d. 23. november og lørdag d. 24. november Luminis, hvor haven er pyntet med lys og lyd. Hvert år er der et tema og i år er det alfer.

 

Consent preferences