TOP
Derfor er det sjovt at genbruge

Derfor er det sjovt at genbruge

Hvordan genbruger du? Det spurgte vi Maiken, Sofie og Mathilde om. Maiken syr sit eget tøj af genbrugsmaterialer. Og Mathilde finder brugt, pænt tøj til kun 9 kr. 

Maiken (på billedet øverst i artiklen)

– Jeg er familiens genbrugshaj! Jeg går meget ind for genbrug. Vi skal genbruge alt, hvad vi overhovedet kan, og ikke bare købe nyt. Jeg gemmer også alt mit tøj.

– Jeg har boet i Skotland af to omgange, og der har jeg haft alt med hjem i en container. Jeg syer om. Sprætter op. Og ja, laver nye ting af alt.

– Jeg genbruger ting til mig selv og min mand, men også til fødselsgaver og julegaver. Hvis nogen mangler noget, så har jeg helt sikkert noget på lager.

– Frakken, jeg har på her, er også genbrug. Den har jeg selv syet ud af gammel uld, og så er det duge, jeg har foret den med. Den er varm og funktionel nu til efteråret.

– Genbrugsbutikker har en tiltrækningskraft − både når vi er i Danmark, men også i udlandet, så skal jeg altid lige kigge i genbrugsbutikkerne.

– Jeg har prøvet at sælge via GulogGratis. Da vi flyttede ud af vores gamle lejlighed, brugte vi platformen til at sætte møbler til salg, og det gik ret hurtigt med at få det solgt. Så der var vi heldige.

 

Derfor er det sjovt at genbruge

 

Sofie og Mathilde

Mathilde: Jeg går meget ind for genbrug. For eksempel er mit halstørklæde, jeg har på lige nu, fra genbrug. I det hele taget kan jeg godt lide genbrug, fordi det er billigt, og det hjælper planeten.

Sofie: Jeg kan også godt lide genbrug, men det kan være svært at finde noget, der lige passer til min smag.

Mathilde: Hvis der er et eller andet, der falder mig i øjnene, som er virkelig pænt, så er det lige meget, hvilket mærke der står i. Men det er da også fedt, hvis man for eksempel kan finde et par Levi’s-bukser eller noget lignende.

Forleden fandt jeg en lilla skjorte til 9 kroner. Den er bare lige mig. Og så er den jo også virkelig flot. Det er sådan noget, der gør det sjovt at genbruge.

Consent preferences