TOP
campingpladser til børnefamilien

De bedste campingpladser til børnefamilien

En campingferie er en rigtig god og billig rejsemulighed for familier med børn i alle aldre. Men når man rejser med børn, kræver det selvfølgelig også, at man kan finde en campingplads eller flere, der er velegnet til børnefamilier.

 

Når vi snakker om campingpladser, der er velegnet til børnefamilier, tænker vi naturligvis, at det skal være en campingplads, hvor der er plads til, at børn kan være børn. Der skal være aktiviteter for børn, samt mulighed for at jeres børn kan lege med andre børn. Der skal være plads til, at børnene kan få lov til at tumle, lege og larme uden klager – selvfølgelig inden for rimelige grænser.

Men hvor ligger de bedste børnevenlige campingpladser? Og hvad skal du huske på, når du rejser og holder ferie med dine børn? Det giver vi dig svar på i denne artikel. Vi har nemlig samlet de bedste børnevenlige campingpladser i Danmark, der alle er oplagte til en familieferie. Vi har udvalgt tre campingpladser fra henholdsvis Jylland, Sjælland og Fyn.

 

Henne Strand Camping byder på masser af aktiviteter til børn

Henne Strand Campingplads ligger i byen Henne, der ligger i Vestjylland tæt ved Varde og Esbjerg. Campingpladsen ligger nær Henne Strand, som er en af Europas bedste strande og derfor et oplagt sted at besøge, hvis I vælger at tage på campingferie om sommeren.

Når I er på campingtur på Henne Strand Camping, kan I ankommer i egen campingvogn, autocamper eller telt. Området er præget af klitter, hede, skov og hvide sandstrande. Det er muligt at booke forskellige pladser til jeres campingområde, som for eksempel en standardplads, en komfortplads, en luksusplads, en autocamperplads eller en teltplads.
Til børnene
Henne Strand Camping er også yderst børnevenlig til både store og små børn, da der er mange familieaktiviteter og sjove oplevelser, som I kan give jer i kast med, når I camperer. For eksempel kan jeres børn nyde aktiviteten ‘Villa Krea’, hvor de kan komme ind og udfolde sig med kreative aktiviteter, eller I kan sende dem afsted til bålhygge om aftenen, hvor I kan sidde om bålet og lave snobrød eller pandekager over bål.
Til forældrene
Hvis du og din partner trænger til afslapning, er der også både wellness og spaarrangementer, samt morgensvømning og spinning til de morgenfriske og aktive.
Til hele familien
Hos Henne Strand Camping kan I også tage på familieture langs de tilsandede ege og opleve den vilde, vestjyske natur. Her er det muligt at få en guide med på turen, og selv de mindste i familien kan komme med, da det er muligt at komme frem og tilbage med både klapvogn og barnevogn.

Hvis I vælger Henne Strand Camping, er I sikret en børnevenlig campingplads, hvor der er mange aktiviteter for hele familien.

 

Tempelkrogens Familiecamping er en campingplads med fokus på børn

Tempelkrogens Familiecamping ligger syd for Holbæk i Vipperød på Sjælland, og hvis I vælger at campere der, vil der være masser af aktiviteter og sjov, som både er egnet til børn og hele familien. Hos Tempelkrogens Familiecamping bliver der nemlig lagt vægt på, at det skal være sjovt for børnene at være på campingferie, samtidigt med at det skal være sjovt for hele familien at rejse og være på ferie sammen. Derfor er Tempelkrogens Familiecamping også en af de bedste børnevenlige campingpladser, og faktisk vandt den prisen som Sjællands Bedste Campingplads i 2020, samt Danmarks Bedste Campingplads 2020.
Til børnene
Tempelkrogens Familiecamping sørger virkelig for at have børnene i centrum, og derfor vil du også finde et kæmpe legeområde for børn – og barnlige sjæle. Her kan børnene hoppe på kæmpe hoppepuder eller lave sjove tricks på trampoliner. Der er også forhindringsbaner, som hele familien kan prøve kræfter med, samt sandkasser til de mindste børn i familien. Eller måske I skal køre om kap i mooncars? Hos Tempelkrogens Familiecamping er der utrolig mange muligheder for alle børn og barnlige sjæle. Derfor er dette også en meget børnevenlig campingplads.
Til de voksne og de små
Hvis de voksne i jeres familie ikke er til trampoliner og mooncars, er der også aktiviteter for voksne, for eksempel deres CrossGym, hvor I kan gå ind og brænde sommerkalorierne af. Hvis I er mere til svømning, er der også en central swimmingpool, hvor hele familien kan afkøles, eller hvor de voksne kan ligge og få kulør.

For de mindste og de helt små i familien tilbyder Tempelkrogens Familiecamping også et hyggeligt smølfehus, hvor der er plads til leg. Derudover er der også arrangementer med ansigtsmaling, krea-dage og eventyrfortællinger.

 

Camp Hverringe – en børnevenlig campingplads på Fyn

Hvis I vælger at campere på Camp Hverringe, er det muligt både at sove i bookede campinghytter og i egen campingvogn, telt eller autocamper. På Camp Hverringe er der smukke omgivelser i form strand, skov og åbne, vide landskaber. Derudover er der naturligvis en masse aktiviteter for både børn og voksne, og dette gør også Camp Hverringe til en af de bedste børnevenlige campingpladser.
Til børnene
Når I camper med børn, vil Camp Hverringe tilbyde jer et væld af aktiviteter, hvad end det måtte være en livlig fodboldkamp, lange rideture i den spændende og flotte natur eller et hop i poolen eller stranden. Hvis jeres børn virkelig elsker vand, er det også en mulighed at sejle i kajak eller hoppe ud på eventyr på en tømmerflåde. Derudover er det også muligt at spille næsten alle former for golf hos Camp Hverringe – hvad med for eksempel fodboldgolf eller krolf?

Hvis jeres børn er interesserede i livet under vand, er det også muligt at komme på en lærerig naturoplevelse med rejenet, waders og undervandskikkert. Eller måske børnene er mere til insekter? Så er det også muligt at gå på den helt store insektjagt.

Camp Hverringe er en børnevenlig campingplads, hvor det er muligt for børn at kombinere leg med læring.
Til voksne og de små
I de tidlige middagstimer om sommeren er der mulighed for legetime for de yngste på Camp Hverringe, hvor personalet finder på sjove lege, der aktiverer de yngste børn i familien.

Hvis jeres børn er dyreelskere, er Camp Hverringe også det helt rette sted at campere for jeres familie. Denne børnevenlige campingplads har nemlig en dyrefold, hvor der både går shetlandsponyer og dværggeder. Det er muligt for børnene at strigle gederne og fodre dem med gulerødder – og hvis man er forsigtig, må man også kæle dem.

Hvis de voksne trænger til en pause, kommer Vinvognen også på besøg på Camp Hverringe. Her er der både mulighed for smagsprøver og køb af varer. Er vin ikke jeres kop te, findes der også spa og wellness for de voksne.
Til hele familien
Hvis I hverken er til ridning, fodbold eller kajak, er der også mere rolige aktiviteter på Camp Hverringe. Denne børnevenlige campingplads ligger nemlig lige ud til stranden, hvor det vil være muligt for hele familie at gå en tur og finde fine muslingeskaller og sten.

Om sommeren kan I også prøve mange af campingpladsens arrangementer. I sommeren 2020 havde de for eksempel besøg af Reptile Zoo, arrangerede ponyridning ved dyrefolden, bagte pandekager over bål, havde trylleshows og endda besøg af et cirkus.

 

Gode råd til den børnevenlige campingferie

Hvis I bor langt væk fra campingpladsen, betyder det, at I skal ligge og køre – og måske skal I endda køre længe. Børn, der bliver klemt sammen på bagsædet af en bil, har det med at blive urolige før eller siden. Derfor kommer vi her med nogle gode tips og tricks til, hvordan børnene overlever bilturen, inden I når frem til campingpladsen.

– Gør rejsen til campingpladsen konkret for eksempel ved at tegne en rute på et kort.
– Planlæg flere små pauser, hvor både voksne og børn kan komme ud og trække frisk luft og strække benene. Disse pauser kan I med fordel også tegne på kortet, så børnene på bagsædet kan holde øje med, hvornår den næste pause kommer.
– I kan også få tiden til at gå på bagsædet ved hjælp af lege og quizzer, som I selv finder på. Eller I kan tage fat i nogle af legene, som I sikkert selv har leget som børn, da I sad på bagsædet af jeres forældres bil, for eksempel: ord-tag-fat, spot et bilmærke og 20 spørgsmål til professoren.
– En tablet med adgang til internet er naturligvis også en klassisk og hurtig løsning. Her er det muligt for børnene både at se film og serier og spille spil, mens de får tiden til at gå, indtil I når campingpladsen.

Vi håber, at I kommer til at nyde jeres campingferie på en af Danmarks bedste børnevenlige campingpladser. Hvis I mangler udstyr eller en campingvogn, er det naturligvis også lige til at finde på GulogGratis.dk.

God ferie!
Consent preferences