TOP
Danske møbelarkitekter

Danske møbelarkitekter – alt, du skal vide

Er du vild med de danske møbelarkitekter og klassiske designmøbler? Dansk møbelarkitektur har været en international succes lige siden midten af det 20. århundrede. Du kender dem sikkert godt – mange af dem. Arkitekter som Arne Jacobsen, Hans Wegner, Poul Henningsen, Børge Mogensen og mange andre. Deres møbler er stadig eftertragtede på både det danske og det internationale marked; og går man bare en lille smule op i dansk design, vil man også få øje på den investering, der ligger i at købe møbler fra danske møbelarkitekter.
En sådan investering kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse. Vil du gerne spare penge og leve bæredygtigt, så kan du her på siden finde møbelklassikere fra danske arkitekter brugt. Læs meget mere om arkitekterne og brugte møbler nedenfor.

 

Hans Wegner

Hans Wegner døde tilbage i 2007 efter at have lagt al tid og kræfter i sine designs gennem tiden. I dag er mange af hans møbelklassikere udstillet på museer, herunder Designmuseum Danmark. Det er møbler, der med tiden har fået stor succes på både det danske og internationale marked. Hans Wegner er kendt for sin kreativitet og innovative tankegang, hvormed han gang på gang formåede at designe betydelige mesterværker i dansk design.

I dag kender du måske primært Y-stolen som en klassisk genganger. Den har været i produktion siden 1950 og har med tiden været gennem en mindre revolution. I dag står den i mange danske hjem og pryder skandinavisk indretning.

 

Arne Jacobsen

Både Arne Jacobsen og Hans Wegner har i fællesskab tegnet møbler til Aarhus Rådhus. Også Arne Jacobsen, arkitekt og industriel designer, er kendt for sin kreative og særlige stil. De fleste forbinder Arne Jacobsen med Ægget, Svanen, bestikket og AJ-lampen. Alt sammen værker, han designede i anden periode af sit arbejde – dvs. fra 1952 til 1958.

Her på siden finder du ligeledes mange af Arne Jacobsens værker, som kan købes brugt af privatpersoner. Drømmer du om Svanen, Ægget, 7’er-stolen eller væguret? Så er der rig mulighed for at sætte søgningen i gang med det samme. En god idé er altid at vide forinden, hvad du er på udkig efter, samt sætte et budget for, hvad du vil give – det kan spare dig både tid og kræfter i sidste ende.

 

Poul Henningsen

En kendt dansk arkitekt, hvis lamper ofte kan findes på GulogGratis.dk. Poul Henningsen er i dag berømt for sine PH-lamper, som også er at finde i mange danske hjem. PH-lamperne lever stadig i stor stil, og de er især kendt for at være moderne belysning, der aldrig går af mode. De findes både som pendler, bordlamper, gulvlamper og væglamper. Lamper som PH-Koglen og pendlen er typisk det design, de fleste forbinder Poul Henningsen med.

Consent preferences