TOP
Carsten Nørgaard solgte sin lejlighed for tidligt

Carsten Nørgaard solgte sin lejlighed for tidligt

Skuespiller Carsten Nørgaards bedste handel, var da han købte sin drømmebil – en sort Cadillac Seville. Den værste handel, en London-lejlighed han solgte for tidligt.

Da jeg var dreng havde jeg en drøm om at køre rundt i en stor amerikansk flyder. Da jeg endelig, en del år senere flyttede til Los Angeles købte jeg igennem en ven en Cadillac Seville fra 79, sort med brunt læder interiør, for en slik.

Det fortæller skuespiller Carsten Nørgaard, kendt fra tv-serierne Nynne og Rita, til www.GulogGratis.dk.

Det skulle vise sig at være en fantastisk investering dog ikke økonomisk, men mere som en ren personlig glæde og af sikkerhedsmæssige årsager.

Jeg husker tydeligt da jeg sad i bilen for første gang, duften af ægte læder i denne fantastiske bil som jeg altid havde ønsket mig. Følelsen af sikkerhed.

Dørene var vel cirka 20-25 cm tykke og bilen fyldte godt op på vejen.

I de seks år jeg havde bilen blev jeg påkørt to gange bagfra, begge gange var der dårligt nok en skramme på min kofanger mens de andre biler, nærmest var krøllet sammen som en sommerhat.

Efter godt seks års brug var “the novelty” ved at blive godt slidt. Så det ende med at min mekaniker, som havde fulgt mig og bil i skes år, købte den.

Dejligt at sælge til en person som havde den samme begejstring som jeg selv havde haft. Jeg tror jeg solgte den for cirka 1400$. Den havde tjente mig godt og var fantastisk at køre i, og havde måske reddet mig for nogle skrammer.

Den værste handel jeg nogensinde har gjort, var da jeg omkring 1989 -1990 købte en dejlig Victoriansk 3 værelses lejlighed i London for omkring 90.000 pund i Chiswick Turnham Green området.

Da jeg senere besluttede, at jeg ville flytte til Los Angeles, overvejede jeg at beholde den, men valgte dog alligevel at sælge da udlejningen måske ikke var det bedste ide, når jeg flyttede så langt væk.

Jeg solgte for cirka 97.000 pund, så med kommission til ejendomsmægler og diverse udgifter ved både køb og salg endte jeg op med et minus.

Så vidt jeg husker skete der nogle ændring i den økonomisk politik, så mindre end en måned efter salget, begyndte renten at falde og priserne steg markant.

Nogle år senere tjekkede jeg prisen på en lignede lejlighed i samme gade og da var prisen oppe på 370.000 pund!

Ud fra min egen erfaring, vil jeg råde folk til at lade være med at blive for knyttet til fast ejendom. Udlejning er en god fast indkomst – fast ejendom vil som regel i længden være en god forretning hvis man har råd til at ride “the up’s and down’s” og man kan finansiere lånet. Når man er selvstændig, som jeg jo er som skuespiller skal man helst ikke lege med variable renter men i stedet gå efter et sikkert produkt, så man ikke får for mange overraskelser.

Consent preferences