TOP
Camping på budget

Camping på budget: Køb dit campingudstyr brugt

Når sommerferien begynder at kunne anes i horisonten, og temperaturen nærmer sig de varme grader, er det for mange også tid til at finde campingudstyret frem. For nogle har camping været den foretrukne ferieform i årevis, for andre er det en nyfunden glæde at kunne pakke en lille campingvogn med de vigtigste fornødenheder og det udvalgte campingudstyr – og så nyde friheden til at køre hvorhen, man nu engang ønsker det.

Hvis man ikke har camperet særlig meget i sit liv og gerne vil på kør-selv-ferie, kan det dog synes som lidt af et udstyrsstykke at skulle rekvirere alt fra campingvogn til campingudstyr. Men her vil det bedste råd, man kan få til camping på budget, være: Køb dit campingudstyr brugt. Der er nemlig rigtig mange gode ting at finde til billigere priser, hvis blot man holder øjnene åbne.


Fordele ved at købe en brugt campingvogn

Vil du gerne have din egen campingvogn til kør-selv-ferien, men er det også en økonomisk udskrivning, der er alt for stor på nuværende tidspunkt? Så er der gode råd at hente! Der er rent faktisk rigtig mange derude, der har en flot, velholdt brugt og billig campingvogn til salg på markedet. De største fordele for dig som køber vil være:

– En markant billigere pris: Prisen for en velholdt brugt campingvogn vil oftest befinde sig i prislejet 30.000-70.000 kr. Til sammenligning koster nye campingvogne fra 200.000 kr. og opefter, så der er altså mulighed for at spare mange penge, hvis du leder efter en brugt campingvogn i stedet for en splinterny.

– Campingvognens værdi: Værdien af en brugt campingvogn falder ikke lige så hurtigt, som værdien af en ny campingvogn vil gøre det. Hvis du efter en sæson eller to beslutter dig for, at du gerne vil sælge igen, så kan det meget vel være en bedre handel, hvis der er tale om en brugt campingvogn. Dette bør du også have med i dine overvejelser – særligt hvis familiens feriebehov kan ændre sig i fremtiden.

– Inkluderet ekstraudstyr: Køber man en spritny campingvogn, kommer den direkte fra fabrikken og dermed også kun med det udstyr, der medfølger. Men med en brugt campingvogn vil der ofte være inkluderet en del, som den tidligere ejer har anskaffet. Det kan for eksempel være et fortelt eller en markise, som vil være en stor besparelse at få med i prisen for campingvognen.

Her kan du læse endnu mere om, hvad der er værd at vide, når du køber en brugt campingvogn.

Når du vil købe en campingvogn – eller en autocamper – brugt, bør du på forhånd have gjort dig overvejelser om dine behov for størrelse, inventar og ekstraudstyr. Dette kan nemlig være med til at afgrænse din søgning.

Hvis du gerne vil købe en autocamper, kan du specifikt lede efter forhandlere med brugte autocampere til salg i din prisklasse og dermed spare dig besværet med at skulle orientere dig i for mange tilbud. Ligeledes kan du også søge specifikt efter forhandlere med små campingvogne til salg, hvis du allerede fra begyndelsen ved, at du kan nøjes med en lille campingvogn.

 

Hvad du skal være opmærksom på

Der er mange fordele at komme efter, hvis man køber en brugt campingvogn eller en brugt autocamper til sin kommende kør-selv-ferie. Dog skal man naturligvis også være opmærksom på, om det specifikke tilbud man har i kikkerten, nu også holder vand. Der er et par faldgruber, som det er vigtigt, at du har dig for øje:

– Tjek grundigt med egne øjne: Før du køber en campingvogn eller en autocamper brugt, er du nødt til at se den med egne øjne først. Billeder kan som bekendt snyde, og når du investerer i noget så stort som en campingvogn, går det bare ikke, hvis du først bagefter finder ud af, at den ikke er i tiptop stand. Derudover kan du også bedst vurdere, om det er den rette campingvogn for dig og din familie, når du selv står i den.

– Spørg til reparationer: Du kan med fordel spørge den tidligere ejer ind til, om campingvognen tidligere er blevet udbedret for skader. Du kan eventuelt sørge for at få en servicegennemgang med i prisen, hvis campingvognen ikke er blevet gennemtjekket inden videresalget. På den måde kan du være sikker på, at alt er i den gode stand, du er blevet oplyst om.

– Tjek funktionerne: Én ting er at se – en anden er at afprøve. Du bør derfor også afprøve campingvognens forskellige interiørfunktioner, før du giver hånd på købet. Kan alle sæder og sengepladser slås op og ned, som de skal? Virker lys, bremser og gasanlæg, som det skal? Er der risiko for ulmende fugtskader? Det kan altid betale sig at være på den sikre side, inden man køber, og derfor bør du også gennemgå alle detaljer ved campingvognen, når du efterser den.

Langt de fleste sælgere har rent mel i posen, men det kan selvfølgelig aldrig skade at være på den sikre side. Har du disse tre råd i baghovedet, er du klædt godt på til at gøre det helt rigtige køb. Du kan også rådføre dig med guides for, hvad der er vigtigt at huske, når du køber brugt.

 

Husk campingudstyret – det kan også findes brugt

Det er ikke udelukkende overvejelser om forskellige campingvogne, der skal til, når du gerne vil sætte kursen mod de danske eller europæiske campingpladser. Det kræver også en række campingudstyr, hvis du skal være på forkant og få det optimale ud af din ferie. Også her er der gode muligheder for både at spare penge og finde udstyr af god kvalitet, når du vælger at købe brugt campingudstyr.

Mængden af campingudstyr afhænger som regel af, hvor rutineret man er som campist, og hvor mageligt man gerne vil gøre sig det. Der kan være alverdens ekstraudstyr, som er rart at have – samtidig kan man også nøjes med det helt basale, hvis man sørger for at have planlagt en masse i forvejen.

Nogle campingpladser tilbyder derudover en del udstyr til låns, mens man også kan havne på en campingplads, hvor der slet ikke er mulighed for dette. Derfor er det også en god idé at have udstyret i orden og at have gennemtænkt de forskellige behov, man nu engang har – eller kan få – undervejs på ferien.

 

Det basale campingudstyr

Udover campingvogn eller autocamper er der udstyr, man bare ikke må gå ned på i løbet af sin campingferie – også selvom du arrangerer din campingferie på budget. Her får du en liste med eksempler på stort og småt udstyr, du kan have med, når du kører ud på dit næste campingeventyr, og som du med stor sandsynlighed får brugt:

– Fortelt: Det er bare rarest, når man er på campingferie, at man kan udvide campingvognens areal en smule. De lange varme sommerdage skal helst spenderes udenfor, men muligheden for at søge tilflugt i skyggen er uundværlig – og ingen har lyst til at skulle fortrække til en varm campingvogn, før det er tid til at gå i seng.

– Adapter: Du kommer længst, hvis du har mulighed for at trække strøm til din campingvogn eller din autocamper. Til dette skal du som regel bruge en adapter, så du har mulighed for at få strøm, hvad enten I tager én enkelt overnatning på campingpladsen, eller I slår jer ned for flere uger.

– Trangia: Langt de fleste campingpladser tilbyder adgang til et fælleskøkken, men derfor kan det stadig være rigtig hyggeligt for familien at samles om at lave mad på et trangiasæt – også kendt som et stormkøkken. Så behøver I hverken at skulle gå langt frem og tilbage med mad, og madlavningen kan foregå lige ved jeres plads.

– Køletaske: Hvis din campingvogn eller autocamper ikke har indbygget et lille køleskab, vil det være en fordel at have en rummelig køletaske med på turen. Heri kan du opbevare de madvarer, der skal holde sig friske, og det giver en større fleksibilitet, når det kommer til madlavning og -planlægning.

– Campingstole og -bord: Der er måske nok siddepladser indenfor i din campingvogn eller autocamper, men for at kunne nyde campingpladsens liv og solens stråler, bør du også have et sæt stole og et bord med, så du kan sidde ude foran din plads og tage del i livet på pladsen.

 

Det brugte guld

Når du skal planlægge en campingferie på budget, kan det stærkt anbefales at gå på jagt i mulighederne for at finde brugt udstyr af god kvalitet. Der kan være rigtig mange penge at spare, og samtidig får du udstyr af rigtig god kvalitet og stor holdbarhed med i købet, hvis du finder den rigtige sælger.

Du kan være heldig at finde kostbare genbrugsskatte til få penge – eller måske at finde en sælger, der for en overkommelig pris sælger en hel masse udstyr i samlet flok. Det gælder om at give sig tid til at lede efter det helt rigtige, og så vil det som regel også belønne sig i sidste ende og dukke op.

Det er nu engang sjovere at spare pengene på at købe brugt udstyr, og kunne bruge ‘overskuddet’ på sin campingferie i stedet for at sætte sig stramt i det allerede fra begyndelsen ved at købe alt sit campingudstyr fra nyt.
Consent preferences