TOP
Nikolaj Sonne

Brugte tips: Toyota kostede kun 250 kr.

Tv-værten Nikolaj Sonne har kørt otte måneder i en bil for kun 250 kroner, og han ærgrer sig stadig over et par hundrede kroner, han sparede for fire år siden.

Han gør sig normalt mest i gadgets som vært på DR2-programmet “So ein ding”, men den bedste handel, tv-vært Nikolaj Sonne nogensinde har gjort, har ikke meget med elektronik og computere at gøre. Det er en Toyota Corolla fra 1986, han købte i 2005.

– Den var sat til salg for 3.000 kroner, men da jeg mødtes med sælgeren, sagde han, “den er så grim, at du kan få den for 2.000 kroner”, fortæller han med et grin til www.GulogGratis.dk.

I otte måneder brugte han bilen, uden at den én eneste gang skulle på værksted.

– De eneste penge, jeg brugte på den, var når jeg fyldte benzin på, fortæller han.

Men så skulle bilen til syn.

– Jeg tænkte, at det var nok det for den bil. Så i stedet for at køre den til syn, kørte jeg ned til en skrothandler. Her fik jeg 1750 kroner i hånden, så jeg havde altså kunnet køre rundt i den bil i otte måneder for kun 250 kroner, siger han.

Den værste handel, tv-værten nogensinde har lavet, er også ganske lav-teknologisk, og den var heller ikke dyr. Til gengæld har den lille handel generet ham dagligt i årevis, fortæller han.

– For fire år siden flyttede jeg ind i en ny lejlighed med ovenlysvindue, og da jeg skulle købe et gardin til det, sparede jeg penge det forkerte sted, fortæller han og uddyber.

– Gardinet sidder fast på hver side af vinduet og kan trækkes på nogle skinner til og fra. Da jeg skulle købe de her skinner, valgte jeg at købe fire korte skinner, så der sidder to på hver side af vinduet. Jeg tror, jeg sparede et par hundrede kroner på at gøre det, men jeg har fortrudt det lige siden. Hver eneste morgen, når jeg skal trække gardinet fra, sætter det sig nemlig fast imellem de to skinner, fortæller han.

Adspurgt om et par gode råd til andre, der gerne vil gøre en god handel, udbryder han grinende:

– Jamen, først og fremmest må jeg vel anbefale alle at købe en brugt Corolla. Jeg har fortalt min historier videre mange gange, og det viser sig, at mange af mine venner har oplevet det samme med den bil.

Et lidt mere generelt råd kan han da også komme med:

– Jeg tror, jeg vil anbefale folk altid at købe den dyre version. Hvis du kan vælge mellem 100 og 200 hestekræfter, så vælg 200. Det er sjældent, man ærgrer sig ret længe over penge, man har brugt, men man kan ofte være ærgerlig over, at man ikke købte det bedste produkt, da man havde chancen.

Consent preferences