TOP
Tobias Trier købte gammel forstærker

Brugte tips: Tobias Trier købte gammel forstærker

Musikeren Tobias Trier brugte som 15-årig sine madpenge på en rørforstærker og han bruger den endnu. Salget af en guitar nager ham til gengæld stadig.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være da jeg som 15-årig købte en guitarforstærker af mærket Teisco af en murer, der arbejdede i mit barndomshjem.

Min mor var ude at rejse, og jeg havde fået omkring 1.000 kroner af hende til mad i 14 dage.

Det fortæller musikeren Tobias Trier til www.GulogGratis.dk.

Men allerede på førstedagen mødte jeg mureren, der spurgte om ikke jeg ville købe hans gamle forstærker for 700 kroner.

Jeg slog til, og måtte så leve af knækbrød med remoulade i de 14 dage.

Men jeg fortrød ikke handlen. Selve forstærkeren – en gammel rørforstærker – var ikke noget specielt, men højtaleren i den – en VOX i glaskabinet var fantastisk, og jeg bruger den, den dag i dag, så på den måde må man sige, at det var en god handel, som jeg var heldig at gøre.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg, da jeg solgte en af mine guitarer – en Fender – som jeg indspillede mit første album “Bag de blå persienner” på.

Jeg ville gerne have nogle nye guitarer, men min kone sagde, at jeg skulle skille mig af med nogle af de gamle først, før jeg købte nye.

Heldigvis havde jeg en perifer bekendt, der gerne ville købe min Fender-guitar. Han havde før givet udtryk for, hvor glad han var for mit første album, så jeg tænkte, at det ville betyde noget for ham at have den guitar. Derfor solgte jeg den også til ham, til en rigtig god pris, måske halvdelen af, hvad jeg burde have taget for den.

Han blev da også glad for handlen, men ikke mere end, at jeg kort efter blev gjort opmærksom på, at guitaren var til salg på “Den blå avis” for det dobbelte af, hvad han havde givet for den.

Den handel ærgrer mig. Både fordi, det er en guitar, som jeg godt kunne tænke mig at spille på igen, den dag i dag, men også fordi jeg er ked af, at pengene betød mere for min bekendte, end at have den guitar.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at man ikke skal være bange for indimellem at tage en chance med en handel, hvor man ikke har så mange informationer.

En gang imellem kan man være heldig virkelig at gøre et fund, hvis bare man tør – og i øvrigt tager sig tiden, til at lede efter den slags handler.

Det er i hvert fald, hvad jeg har taget med mig, efter jeg købte den forstærker, som jeg ikke vidste noget om, men som viste sig at være et fantastisk køb.

Consent preferences