TOP
Lasse Tajmer

Brugte tips: Tajmer fik en håndbygget guitar til spotpris

Lasse Tajmer faldt på en cykeltur tilfældigt over en værdifuld guitar.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg, da jeg en dag i 1984 kom cyklende ad Amagerbrogade i København, hvor jeg boede dengang.

Det fortæller Lasse Tajmer til www.GulogGratis.dk.

I et vindue hos en marskandiser så jeg en flot håndbygget spansk flamengo-guitar til salg for bare 200 kroner. Jeg købte den med det samme, og tog den så hen til en ekspert, der med det samme vurderede den til at være omkring 8.000 kroner værd. Jeg beholdt den faktisk i noget tid, og spillede lidt på den, inden jeg solgte den videre til den pris den var blevet vurderet til.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, gjorde jeg sjovt nok også på Amagerbrogade og faktisk kun året efter min bedste handel, nemlig i 1985. Da fandt jeg nemlig en folkevognsboble hos en brugtvognsforhandler, som jeg købte for omkring 10.000 kroner.

Det skulle jeg aldrig have gjort. Det viste sig, at mere eller mindre alt, hvad der kunne være galt med den bil, var der i vejen. Det værste var faktisk at jeg, kort efter jeg havde købt bilen, lånte den ud til en kammerat i den tro, at alt var i orden med den. Han tog sin kone og sine børn med på bilferie til Sverige i den, og kørte hundredevis af kilometer i den. Der var så meget, der skulle repareres, at jeg valgte at skrotte den i stedet kort tid efter, så jeg fik aldrig rigtig glæde af bilen.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre, der gerne vil gøre en god handel, så må det være, at det er en god idé at handle med brugte ting. Både fordi man på den måde kan gøre nogle gode handler, men også fordi der er nogle gode principper i at købe ting, der har været brugt før, ligesom chancen for, at de er lokalt producerede – og ikke som f.eks. porcelæn fra Royal Copenhagen der er “made in Taiwan”.

Consent preferences