TOP
Sølv gav pengene 100 gange igen

Brugte tips: Sølv gav pengene 100 gange igen

To sølvopsatser købt for 800 kroner viste sig at være 80.000 kroner værd stykket for Erik Brandt, men et forsøg på at lave forretninger i Brasilien gik skævt.

Der er mange gode handler at vælge imellem, når jeg kigger tilbage, og jeg kunne eksempelvis tale om nogle af de mange ejendomme, jeg gennem tiden har ejet, men det er nu én anden handel, der står for mig som den bedste.

Det fortæller Erik Brandt til www.GulogGratis.dk.

Jeg er kommet til auktioner hos Bruun Rasmussen siden jeg var 19-20 år gammel, og altid nydt at købe kunst der.

Omkring 1970 købte jeg to en meter høje opsatser i, hvad jeg dengang troede var pletsølv, på en auktion der. De var vurderet til at være omkring 2.000 kroner værd, men jeg fik dem til 800 kroner for dem begge.

I mange år stod den i vores hus i Vedbæk, men så en dag havde jeg prins Henrik til middag, og så sagde han, “Den der, det er fransk og det er sølv”, og prins Henrik han ved meget om antikviteter. Da vi så for nogle år siden flyttede i lejlighed, besluttede jeg mig for at skille mig af med dem. De fyldte for meget og skulle også pudses ofte, så jeg forærede den ene til min ene datter og satte den anden til salg, og så fik jeg 80.000 kroner for den. Jeg fik altså pengene 200 gange igen. Det er sjældent, man får en investering så mange gange igen, men jeg købte dem jo heller ikke for at sælge dem.

Den værste handel, jeg har gjort, tror jeg, var dengang, vi startede et kontor op i Brasilien med en dansk direktør, der via et lokalt firma skulle producere tøj til os. Vi var blevet advaret mod at starte noget op i Brasilien, men det var der ikke nogen, der skulle fortælle os.

Vi startede med at bestille en prøvelevering på omkring 8.000 styk, så vi kunne se om bukserne sad, som de skulle, om regnjakkerne var tætte og så videre.

Den danske direktørs opgave var så at sørge for, at der var styr på det hele, inden det blev sendt til Danmark.

Efter lidt tid modtog vi så en hel masse kasser i København, som vi spændte kunne åbne.

Inde i kasserne var der avispapir, intet andet. Så opgav vi produktionen i Brasilien med det samme.

Hvis jeg skal give nogle gode råd med hensyn til at lave forretninger, så er det, at man skal være opmærksom på, hvem man laver forretninger med.

Jeg har altid stolet på min mavefornemmelse i forhold til, hvem jeg arbejdede med, men jeg må sande, at indimellem har jeg lavet fejl.

Så mit råd er, at man ikke kan tjekke nok op. Man skal sørge for at undersøge til bunds, hvem det er, man er ved at indgå en handel med.

Consent preferences