TOP
Christiane Vejlø

Brugte tips: Snydt af gadesælger i London

Som ganske ung blev Christiane Vejlø snydt af en sælger i London. Da hun for få år siden købte en lejlighed i København, gjorde hun dog et godt køb.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være den lejlighed, jeg købte på Østerbro i København i de festlige finanskrisetider i 2008.

Det fortæller Christiane Vejlø til www.guloggratis.dk

Vi var heldige at købe, da markedet var på bunden, så det var en virkelig god handel, og lejligheden er da også steget omkring en million i værdi siden da.

Til gengæld solgte vi på samme tid to lejligheder, så på den måde gik det nok lige op.

Det er da heller ikke på grund af prisen, at det er min bedste handel. Det er snarere, fordi den lejlighed bare er en perfekt base for mig, og det er vigtigt for mig at have sådan et hjem, der indeholder alt, hvad jeg har brug for.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, må være, da jeg som helt ung gymnasieelev var med min klasse i London.

Sammen med en veninde kom jeg gående ned ad en forretningsgade, da vi fik øje på en mand, der stod og falbød varer til højre og venstre – og det til meget lave priser, mens en flok begejstrede mennesker stod rundt om ham og bød på varerne.

Støjen lokkede os derhen, og vi kunne heller ikke holde os fra at byde lidt.

Hvad der herefter skete, kan jeg ikke helt præcis huske, men det gik hverken værre eller bedre, end at både min veninde og jeg pludselig var blevet så fangede af stemningen, at vi havde købt en bilradio hver – og vi havde jo altså hverken kørekort eller bil.

Det er om ikke den værste så i hvert fald den dummeste handel, jeg nogensinde har gjort, også selvom det faktisk efterfølgende lykkedes os, efter en hel del ungpigetårer, at få manden, der havde lokket os til at købe radioerne, til at forbarme sig over os og lade handlen gå tilbage.

Hvis jeg skal give andre gode råd til at gøre en god handel, må det være at bruge Ebay (amerikansk internet-auktionshus, red.).

Jeg køber rigtig mange ting der, og efterhånden er det sådan, at hver gang jeg finder noget, jeg ved, jeg vil købe, så går jeg derind først for at se, om det er udbudt til salg der.

Ganske ofte kan jeg finde ting der, der ikke er brugt eller næsten ikke er brugt, men som er meget billigere end i butikkerne herhjemme.

Der er selvfølgelig nogle tricks, man skal huske, hvis man handler på Ebay.

Det er jo auktioner, så man får mest ud af, hvis man sidder klar, lige inden auktionen rinder ud og så kommer med et bud.

Consent preferences