TOP
Byttede biblen med digtsamling

Brugte tips: Slog til og fik drømmehus

Musiker, filmmager og grafisk designer Jakob Printzlaus bedste handel er hans hus på Thurø – den værste er en dårligt timet bilhandel.

Den bedste handel, jeg nogensinde har gjort, må være mit hus.

Det fortæller Jacob Printzlaus til www.guloggratis.dk

Jeg er egentlig ikke typen, der sådan går rundt og gør mange store handler, men hvis jeg skal pege en handel ud, der er min bedste, må det være mit hus på Thurø, som jeg købte i 2011. Efter 15 år i København var min kone og jeg klar til at vende hjem til Fyn, og vi brugte rigtig lang tid på at lede efter den rigtige bolig, og vi satte rigtig mange søgninger op på nettet uden held.

Vi nåede at blive noget frustrerede over, at vi bare ikke kunne finde det rigtige sted, selvom vi ledte rimeligt bredt på Sydfyn.

Men så en dag dukkede et hus op i den rigtige størrelse, det rigtige sted og til en god pris.

Vi vidste, at vi ikke skulle vente, så vi ringede med det samme og fik sat en fremvisning op kort efter.

Huset var ganske rigtigt perfekt, og allerede mens vi var der, sagde vi, at vi gerne ville købe det.

Desværre havde ejendomsmægleren endnu to fremvisninger lige efter, som han sagde, han var nødt til at gennemføre.

De næste besøgende bød også på huset, og jeg troede, at vi nu skulle igennem en budkrig, og at huset ville blive for dyrt for os. Men vi var heldige. Sælger havde allerede købt et nyt hus, så hun ville bare gerne have handlen overstået og sagde, at mægleren bare skulle sælge til den første, der bød, og det var jo os.

Den værste handel, jeg nogensinde har gjort, er egentlig ikke en handel, der var uretfærdigt udformet, den var bare timet enormt dårligt.

Min kone og jeg købte mine svigerforældres gamle VW Golf på gule plader, og det var en ganske fin handel bortset fra, at vi lige efter handlen fandt ud af, at min kone var gravid og så var bilen pludselig for lille til os.

Bilen kom i stedet til at indgå i en handel med en bilforhandler, og på slutsedlen var bilens pris noget lavere, end hvad vi havde givet for den.

Hvis jeg skal give et godt råd videre til andre må det være, at det kan betale sig at vælge med omtanke, hvor man går på loppemarked. Jeg har altid været glad for loppemarkeder, men da jeg boede i København og kom på de trendy markeder der, var det næsten ikke til at gøre en god handel, fordi sælgerne vidste, hvad de havde, der var trendy. Det er helt anderledes, hvis man tager på loppemarked i provinsen. Der kan man virkelig gøre nogle gode fund.

Consent preferences